Sund Kost >> Ernæring

Er at Spise fastfood Dårligt for Dit Helbred

Skrevet af Carolyn Robbins; Opdateret November 27, 2018

En hamburger her, en spand af stegt kylling der, og fastfood hurtigt bliver til en vane. Desværre, de sundhedsmæssige konsekvenser af regelmæssig fastfood forbrug er væsentlig. Der bliver overvægtige eller fede, er den mest åbenlyse risiko, men det at være tyk er ikke kun et kosmetisk problem. Overvægt og fedme sætte dig i fare for en lang række andre problemer, herunder diabetes, hjertesygdomme, kræft, apopleksi og infertilitet. Derudover, forskere mistanke om, at der kan være en sammenhæng mellem fast food og mental sundhed. For at beskytte dig selv, kan du overveje pakning en frokost i stedet for at spise ude. Hvis du er bekymret for, om den skade, en fastfood-kost kan have gjort til din krop, skal du bede din læge om en fuldstændig fysisk og taler til ham om at ændre din livsstil.

Diabetes

En undersøgelse offentliggjort i "The Lancet" i januar 2004 viste, at de unge, der spiste fastfood restauranter mindst to gange om ugen, havde en betydelig stigning i insulin resistens-en risikofaktor for at udvikle type 2-diabetes. Undersøgelsen, der blev fulgt på dens deltagere over 15 år, og fandt, at det ikke kun var de fast food junkies i risiko for at udvikle diabetes, men de var også 10 kilo tungere end deres jævnaldrende.

Fedme

Det er ingen hemmelighed, at den Amerikanske talje er, at udvide. Over en tredjedel af den voksne befolkning er overvægtige eller svært overvægtige ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. En tilbøjelighed til måltider på farten, er til dels skyld. Mange fastfood måltider indeholder over 2.000 kalorier -- med andre ord, et måltid har mere end din daglige anbefalede kalorie-tildeling.

Depression

En undersøgelse foretaget af forskere fra University of Las Palmas de Gran Canaria og University of Granada, som blev offentliggjort i "Public Health Nutrition" tidende, viste, at personer, som spiser hyppige fastfood måltider er 51 procent mere tilbøjelige til at lide af depression. Selv om forskere er tilbageholdende med at tegne en årsag og virkning, korrelation mellem fast food og mental sundhed, som de har mistanke om, at en fast food vane er en del af et konglomerat af andre valg af livsstil, herunder inaktivitet, rygning og generelt dårlige ernæring, der resultere i depression. Det er også muligt, at næringsstoftilgængelighed som følge af en fast food-kosten spiller en rolle i dårlig mental sundhed.

Overvejelser

At skære ud fastfood helt kan være upraktisk, hvis du rejser meget eller har en travl hverdag. I de seneste år, nogle fastfood-kæder har tilføjet sundere muligheder, såsom grillet kylling, salater og frugt parfaits til deres menuer. Når du bestiller, bede om at få dressing og krydderier holdes på den side, som disse er ofte en skjult kilde til ekstra kalorier. Klæd din salat sparsomt og give afkald ingredienser som ost og croutoner. Hvis du bestiller en kylling sandwich, sørg for fjerkræ, der er grillet og ikke stegt. En crispy chicken sandwich kan have flere kalorier end en hamburger.

Om Forfatteren

Carolyn Robbins begyndte at skrive i 2006. Hendes arbejde udgør, kan ses på diverse hjemmesider og dækker forskellige emner, herunder neurovidenskab, fysiologi, ernæring og fitness. Robbins er uddannet med en bachelor of science grad i biologi og teologi fra Saint Vincent College.

ADVERT

Mest populære