Sund Kost >> Sunde Måltider

Er at Spise et Fed Hvidløg Sundt?

Skrevet af Andra Picincu; Opdateret November 21, 2018

Hvidløg har været brugt som mad og medicin i århundreder. Det er en populær tilføjelse til gryderetter, supper, salater, kødretter og meget mere. Det kan også spises rå eller påføres topisk som et naturligt middel mod svampeinfektioner og hudproblemer. Hippokrates, der anvendes til at ordinere dette krydderi på grund af sine terapeutiske virkninger. At spise et fed hvidløg om dagen kan holde lægen væk.

Den Ernæringsmæssige Værdi af Hvidløg

Udråbt som en superfood, hvidløg har anti-inflammatorisk, svampedræbende, antivirale og antioxidant egenskaber. Plus, det er en ernærings-kraftcenter. Denne populære krydderi prale af store doser af C-vitamin, vitamin B-6, kostfibre, calcium og mangan. En fed har kun 5 kalorier.

Denne superfood er en glimrende kilde af B-kompleks vitaminer og mineraler. De sundhedsmæssige fordele er stort set på grund af sin høje niveauer af svovl-forbindelser og andre næringsstoffer, såsom cystein, glutathion og methionin. Allicin, et vigtigt næringsstof i hvidløg, scavenges oxidativ stress, og opvejer den skade, der er forårsaget af frie radikaler. Det understøtter også hjerte-kar-sundhed ved at bremse udviklingen af åreforkalkning.

S-allyl cystein, en svovlforbindelse, som findes i dette krydderi, kan beskytte mod kognitiv svækkelse og neuroinflammation. Når de indtages regelmæssigt, det kan reducere kolesterol og blodsukker, forhindre neurotoksicitet og lavere risiko for neurologiske lidelser. Andre undersøgelser har vist, at hvidløg kan bremse aldringsprocessen og forbedre nyrefunktionen.

Raw vs. Kogte Hvidløg

Nogle eksperter siger, at hvidløg bør indtages rå for at bevare dets anti-kræft og antioxidante virkninger. For eksempel, kan du føje den til salater og saucer eller spise på en tom mave om morgenen. Kogning ødelægger allinase, et enzym, der omdanner alliin til allicin, svovl forbindelser, der er ansvarlig for hvidløg helbredende egenskaber.

Det fremgår imidlertid, at knuse hvidløg, før madlavning det kan forhindre enzymet tab. Vent cirka 10 til 15 minutter, før du kaster det i gryden. På denne måde, allicin har tid nok til at danne. Selv om forskning er begrænset, er det værd at overveje, at rå hvidløg kan være mere nærende.

Potentielle Sundhedsmæssige Fordele

Tusindvis af undersøgelser bekræfter de sundhedsmæssige fordele af hvidløg. Dette krydderi, som har evnen til at forbedre blod lipider, reducere blod glucose niveauer og forbedre diabetes symptomer. Allyl sulfid, allicin og andre naturlige stoffer i hvidløg kan hæmme tumorvækst og mindske bivirkninger af kemoterapi. Desuden, denne superfood er fyldt med antioxidanter, der bekæmper frie radikaler og beskytter mod skader på hjernen.

Ifølge en 2016 undersøgelse foretaget på patienter med metabolisk syndrom, dem, der forbruges i alderen hvidløg ekstrakt oplevet en betydelig reduktion i plaque oprustning i arterierne. Ophobning af plak er en stor risikofaktor for hjertesygdomme. Andre undersøgelser viser, at hvidløg kan reducere blodtryk, hvilket kan sænke din risiko for hjerte-kar-problemer.

Hvis du har et svagt immunforsvar, overveje at spise hvidløg oftere. Med sin antivirale, og antimikrobielle egenskaber, dette krydderi, som beskytter mod infektioner, influenza og forkølelse. Det forbedrer din krops naturlige forsvar, hvilket fører til et stærkere immunforsvar og bedre helbred.

World Health Organization anbefaler, at spise cirka en fed frisk hvidløg dagligt. Hvis du har problemer med fordøjelsen, forbruge dette krydderi sammen med andre fødevarer for at undgå maveproblemer. Pas på, at indtagelse af store mængder af hvidløg kan øge risikoen for blødning efter operationen.

Om Forfatteren

Andra Picincu er en certificeret kostvejleder og personlig træner med mere end 10 års erfaring. Hun har en BA i Psykologi og har en BA i Marketing og International Business. Hendes mission er at hjælpe mennesker med at leve et sundere liv ved at gøre smartere valg af fødevarer og opholder sig aktive. Andra giver digital marketing consulting og copywriting tjenester samt ernæring rådgivning. Hun ejer ShapeYourEnergy, en populær sundhed og fitness hjemmeside. I 2014, lancerede hun en lokal ernæring kontor og i samarbejde med lokale fitnesscentre til at hjælpe deres kunder at tage de nødvendige skridt til et bedre helbred. Nuværende og tidligere kunder omfatter HOTH, Nutracelle, KLIK - Og Elsker Protein Drink, InstaCuppa, GritWell, GoHarvey, og meget mere. Andra er en regelmæssig bidragyder til disse platforme, hvor hun enten giver sundheds-relateret indhold, eller coaching til dem der er interesserede i at opnå en afbalanceret livsstil.

ADVERT

Mest populære