Sund Kost >> Kost

Er at Spise Brune Ris Hver Dag er Godt for Dig?

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret: 06 December, 2018

I mange kulturer i hele verden, ris er en dagligvare mad, der er spist dagligt. Hvis ris er en fast del af din kost, brune ris gør det sundere valg end hvid. Når en del af en afbalanceret kost, spise brune ris hver dag, kan hjælpe dig med at få en række vigtige næringsstoffer, herunder fibre, B-vitaminer og magnesium.

Tip

Brune ris er en fremragende kilde til fiber og magnesium, og en god kilde til en række B-vitaminer, hvilket gør det til et godt valg i dit daglige rotation.

Grundlæggende Brune Ris Ernæring

Brune ris er forholdsvis lav i kalorier, er høj i kulhydrater, næsten fedtfri, og en god kilde til mange essentielle næringsstoffer. En kop kogte korn har 220 kalorier, 45 gram carbs, 2 gram fedt og 5 gram protein. Den 1-cup, der tjener også mere end 10 procent af den daglige værdi for magnesium, mangan, thiamin, niacin og vitamin B-6. Til sammenligning, brune ris er en markant bedre kilde af både fiber og magnesium end hvide ris.

Ernæringsmæssige Fordele af Brune Ris

Fiber indhold i brune ris gør det til en ernæringsmæssig standout. Hvis du er som de fleste Amerikanere, kan du falde en smule kort på dette vigtige sundhedsfremmende næringsstoffer. Afhængig af din alder og køn, du har brug for 20 til 38 gram fibre om dagen. Herunder mere fiber-rige fødevarer, såsom brune ris, forbedrer fordøjelsen og hjælper med at holde dig følelsen fuld længere, som kan hjælpe med vægtkontrol.

Brune ris er også en fremragende kilde til magnesium, møde mere end 20 procent af dit daglige behov. Dette mineral hjælper med at gøre protein, der holder dine nerveender, der er sunde og hjælper med at kontrollere både blodtryk og blodsukker.

Tilføjelse af Ekstra næring til Dine Brune Ris

Det er OK at lave brune ris et dagligt syn i din kost, men for den generelle sundhed er det vigtigt at spise en bred vifte af fødevarer. Brug din brune ris som en base for nye retter med andre nærende ingredienser, såsom en veggie brune ris pilaf eller rejer stegt brune ris. Brune ris gør også en lækker bønner og ris skål. Brune ris gør også en stor korn til supper eller i din fyldte peberfrugter.

Du kan tilføje urter og krydderier såsom gurkemeje, spidskommen og cayennepeber – at din ris for at tilføje smag og antioxidanter, uden at tilføre kalorier

At Skifte

Mens nogle mennesker er i stand til at tage en kold tyrker, hvis du har fået at spise hvide ris hver dag for at få mest ud af dit liv, du kan have en vanskelig tid skifter til brun ris. Til at hjælpe med at lette dig selv i en sundere version af korn, starte med at blande de to sammen, og langsomt faldende, den hvide ris, indtil du er kun spiser kun brune ris.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære