Sund Kost >> Sunde Måltider

At spise en Skål Spinat Per Dag

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret: December 02, 2018

Spinat er stort set fri for fedt, sukker og kolesterol. Hver kop rå spinat indeholder kun 7 kalorier, så det er en klog tilføjelse til din kost, hvis du forsøger at tabe sig. Det er også rig på vitaminer, mineraler og phytonutrients, og det er nemt at parre med småretter, hvilket gør det til en mulig løsning på ethvert måltid. Det er mere næringsstof-tætte spises rå, men du kan spise meget mere af det, hvis du koge det, så forberede det på en måde, at du vil få den maksimale mængde af næringsstoffer.

Vitamin A

Spinat er en rig kilde til vitamin A, som fremmer et godt syn, og hjælper med at holde din hud, tænder og knogler sunde. Mænd har brug for 3.000 internationale enheder af vitamin A pr dag og kvinder har brug for 2,333 IU. En skål af rå spinat giver dig 5,626 internationale enheder af vitamin A, mere end det dobbelte af det beløb, du har brug for hver dag. A-Vitamin fra fødevarer, der anses for sikker, ifølge University of Maryland Medical Center, men at få for meget af det fra kosttilskud, der bruger retinol snarere end beta-caroten, kan være giftige. At spise en skål spinat hver dag er en sikker måde at sikre, at du får nok af dette vitamin.

Vitamin K

En skål, som indeholder 2 kopper af rå spinat giver dig 290 mikrogram K-vitamin er et næringsstof, der hjælper din blodprop. Det kan også spille en rolle i opbygningen af stærke knogler. Personer med osteoporose har en tendens til at have et lavt niveau af K-vitamin, mens højere niveauer af K-vitamin er blevet fundet i mennesker med større knogletæthed. Institute of Medicine anbefaler, at mænd får 120 mikrogram K-vitamin pr dag og kvinder får 90 mikrogram. Hvis du tager blodfortyndende medicin, men, tjekke med din læge, før du øge dit vitamin, K-vitamin indtagelse for at undgå bivirkninger.

Fordele fra Lutein og Zeaxanthin

A-Vitamin er ikke den eneste næringsstof i spinat, som er fantastisk til dine peepers. Du vil også få en generøs mængde af lutein og zeaxanthin, to næringsstoffer er vigtige for at beskytte dine øjne. Begge næringsstoffer hjælpe filter på anden måde skadelige blå lys, så det kan ikke længere skade dine nethinder. De er også stærke antioxidanter, hvilket betyder, at de hjælper med at bekæmpe skadelige frie radikaler, der ellers ville ødelægge din væv.

Rå Spinat Tips Om Sikkerhed

I 2009, et udbrud af E. coli stammer fra kontaminerede sække spinat bedt om Usa ' s Food and Drug Administration til at udgive en bulletin til forbrugerne. Det anbefaler vask grundigt frisk spinat, før du spiser det, selv hvis det kommer i en pose eller er forrenset. Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at vaske deres hænder grundigt med sæbe før, under og efter udarbejdelsen af frisk spinat. Hold det nedkølet og kassere det, når det ikke længere er friske kan også beskytte dig mod sygdom.

Advarsler

Selv om det er sikkert for de fleste mennesker til at spise en skål med spinat om dagen, nogle skal være forsigtig med K-vitamin, ifølge National Institutes of Health. Hvis du er på et antikoagulerende medicin, holde dit indtag af fødevarer, der er rige på vitamin K, herunder spinat, konsekvent, som pludselige udsving i K-vitamin indtag, vil kunne mindske eller overaccentuate effektiviteten af din medicin. Hvis du har en historie af nyre ædelsten, oxalat i spinat kan være problematisk, i henhold til Cedars-Sinai Medical Center. Selvom det sker sjældent, disponerede mennesker, der spiser store mængder af spinat kan udvikle hyperoxaluria, en tilstand, hvor calcium og oxalat krystaller danne nyresten.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære