Sund Kost >> Kost

Ikke At Spise Avocado Hjælpe Med At Reducere Triglycerider?

Skrevet af Mala Srivastava; Opdateret November 21, 2018

Ifølge American Heart Association, med et optimalt niveau af triglycerider -- 100 milligram per deciliter eller lavere -- vil forbedre dit hjerte sundhed. Men hvis triglycerider overgå deres normale niveau, som er mindre end 150 milligram per deciliter, de kan skade dit hjerte. Selvom avocado har et højt fedtindhold, er den type af fedt kan hjælpe med at nedsætte din risiko for høje triglycerider. Hertil kommer, at avocado er kolesterol fri og rig på andre hjerte-sunde næringsstoffer.

Hvad er Triglycerider?

Triglycerider er en type af lipid, eller fedt, der cirkulerer i blodet. Når du spiser, bruger din krop kalorier til energi og omdanner overskydende kalorier i triglycerider, der får transporteret til fedt celler til opbevaring. Når din krop har brug for energi, hormoner befri triglycerider fra fedtcellerne til at opfylde kravene. Ved regelmæssigt at indtage flere kalorier i form af kulhydrat og fedt, end du kan forbruge sende din triglycerider i stratosfæren.

Typer af Fedtstoffer

Ikke alle typer af fedt, øge dit blod triglycerider. Kun nogle fedtstoffer som transfedtsyrer og mættet fedt øger dine chancer for at udvikle hjertesygdom ved at løfte "dårlige" low-density lipoprotein kolesterol og triglycerider. Transfedtsyrer er almindeligt forekommende i stegt og forarbejdet fødevarer, mens mættede fedtstoffer forekommer naturligt i kød. Men nogle fedtstoffer som enkeltumættet fedt og flerumættet fedt fremme dit hjerte sundhed. Disse hjerte-sunde fedtstoffer kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme og forbedre dit kolesterol profil ved at sænke dit LDL kolesterol niveauer. Så handel dårlige fedtstoffer for gode fedtstoffer kan medvirke til at sænke din triglycerider. Gør avocadoer en del af din sunde kost er en god måde at give dit hjerte et boost, da de indeholder for det meste monoumættede fedt. En 100-grams servering af avocado indeholder 160 kalorier, med 14,7 gram fedt i alt består af 2,1 gram mættet fedt, 1.8 gram af umættede fedt og 9.8 gram af enkeltumættet fedt.

Virkningerne af Høje Triglycerider

Unormal triglycerid-niveauer, der kan fremme processen for åreforkalkning, som refererer til opbygningen af fede materialer kaldes plaques på væggene i arterierne. Åreforkalkning begrænser strømmen af blod til dine organer og maksimerer risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde og hjerteanfald. Almindelige årsager til forhøjede triglycerider omfatter fedme og metabolisk syndrom -- forhold, der kan bane vejen for hjertesygdomme og slagtilfælde. Sundhedsmæssige forhold, der påvirker den måde, kroppen bruger fedt til energi såsom nyre-eller leversygdom, et lavt niveau af skjoldbruskkirtlens hormoner og dårligt reguleret Type-2-diabetes kan forstyrre balancen af triglycerider.

Andre Hjerte-Sunde Næringsstoffer

I tillæg til de gode fedtstoffer, avocado indeholder andre næringsstoffer, der bidrager til dit hjerte sundhed. En 100-grams portion af denne frugt indeholder 485 milligram af kalium, som er af afgørende betydning for hjertets funktion. Det samme portionsstørrelse har omkring 6,7 gram total kostfibre, som hjælper med at reducere kolesterolindholdet i blodet og regulerer blodsukkeret ud over at fremme tarm regelmæssighed. At nyde de ernæringsmæssige fordele af avocado, bruge det som en erstatning for fløde, ost eller smør på ristet brød. Også, avocado passer perfekt i sushi ruller og tilføjer smag og næringsstoffer til salater. En lille advarsel: Avocado bør indtages i moderate mængder, fordi det er relativt høj i kalorier.

Om Forfatteren

Mala Srivastava dækker sundhed og business for flere online-publikationer. Hun har en Master of Science i mikrobiologi fra Indiens HNB Garhwal Universitet og en Master of Pharmaceutical Business Management fra ICFAI Universitet.

ADVERT

Mest populære