Sund Kost >> Ernæring

Hvordan at Spise Skaldyr, Mens du Ammer

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret November 21, 2018

Når du ammer, kan du bekymre dig om, at visse fødevarer med højt allergifremkaldende potentiale, såsom skaldyr. Men, medmindre du har en familie historie af allergi eller eksem, eller hvis du bemærker symptomer på allergi i din baby, når du spiser fisk og skaldyr, der er ingen grund til at undgå skaldyr helt, mens du ammer. Skaldyr er ikke særlig høj i kviksølv, en nervegift, der findes i alle fiske-og til en vis grad, men du kan stadig ønsker at begrænse dit samlede indtag af fisk og skaldyr til at reducere dit indtag af kviksølv.

Mad Proteiner og Modermælk

Alle fødevarer kan passere gennem dit bryst mælk til din baby, normalt inden for fire til seks timer efter, at du spiser dem, men nogle gange kan det tage så lidt som en time eller så længe som 24 timer, International Board Certified Lactation Consultant Anne Smith forklarer. Proteiner i fødevarer, såsom skaldyr kan udløse symptomer på allergi; det er mest sandsynligt, at forekomme i spædbørn under en alder af 6 måneder, ifølge Smith, da barnets tarme bliver mindre gennemtrængelige for potentielle allergener efter 6 måneder.

Allergi Symptomer

Amning din baby hjælper med at beskytte ham mod den fremtidige udvikling af allergi. Dog, hvis en af forældrene har en historie af allergi, din læge vil måske foreslå, at man undgår fødevarer med et højt allergifremkaldende potentiale, som indeholder skaldyr. Hvis du spiser fisk og skaldyr, se omhyggeligt for tegn på allergi i dit barn, for eksempel, abdominalt ubehag, fussiness, oppustethed, diarré, opkastning, udslæt eller nældefeber. Hævelser i ansigtet eller åndedrætsbesvær er alvorlige tegn på allergi, der har brug for omgående medicinsk opmærksomhed. Undgå skaldyr, hvis dit barn viser tegn på allergi efter at du spiser det.

Kviksølv Risici

Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration og miljøstyrelsen anbefaler, at begrænse dit indtag af visse typer af fisk og skaldyr på grund af dens høje indhold af methylkviksølv. Methylkviksølv er et forurenende stof, der gør sin vej til vandløb gennem industrielt affald, vand-og luftforurening. Methylkviksølv ophober sig i din krop over tid. I spædbørn, methylkviksølv kan forårsage neurologiske skader. Skaldyr er generelt lavt i methylkviksølv. Dog, mens du ammer, undgår helt at fiske højt i kviksølv, som tilefish, konge makrel, haj og sværdfisk.

Begrænsning Af Skaldyr

På grund af risikoen for methylkviksølv forurening, FDA anbefaler at begrænse dit indtag af fisk og skaldyr, som har lavere niveauer af methylkviksølv til 12 ounce per uge, hvis du ammer. Rejer indeholder kun 0.009 dele per million af methylkviksølv i forhold til 0.995 ppm i fisk højt i kviksølv, som f.eks sværdfisk. Jomfruhummer indeholder 0.093 ppm og krabbe indeholder 0.060 ppm i gennemsnit.

Forberedelse Sundhed Skaldyr

Mens skaldyr i sig selv er sundt, sørg for, at du øve ordentlig madlavning metoder til at holde dig og dit barn. Sørg for, at alle skaldyr er fuldt kogte før servering. Brug sund madlavning teknikker lyst til at grille, dampende og krybskytteri at lave mad skaldyr uden brug af tilsat olier. Og steer klart af stegt fisk og skaldyr, da det kan være høj i både natrium og fedt.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære