Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Spise Rå Kikærter

Skrevet af Perry Miller; Opdateret November 28, 2018

Kikærter, eller garbanzo bønner, er en billig og nærende snack, der er let at foretage og opbevare. Du kan tilføje dem til forskellige retter for ekstra smag og næringsstoffer, eller du kan spise dem på deres egne. Kikærter er utrolig alsidig og bør være fyldt regelmæssigt i dit spisekammer.

Køb kikærter i enten på dåse eller i kemisk form. Dåse kikærter er allerede varm og klar til at tjene, så du kan spise dem med det samme, eller brug dem med andre ingredienser. For at forberede tørrede kikærter, vil du have brug for ekstra tid. Place de tørrede kikærter i en stor skål eller gryde, dæk dem med rigeligt vand og nyde dem i flere timer eller natten over.

Dræne kikærter og placere dem i en stor gryde. Dæk med frisk vand og lad det simre delvist dækket. Vil du vide kikærter er færdig med madlavning, når de har blødgjort og kan let mosede. En anden mulighed er at bruge din slow cooker at forberede kikærter. Butik dåse eller tørrede kikærter i dit spisekammer. Kogte kikærter skal gå i køleskab. Sørg for, at de opbevares i en lufttæt beholder, kogte kikærter vil vare i 3 eller 4 dage.

Brug kogt eller på dåse kikærter at skabe en bred vifte af retter. De kan være en integrerende en del af en af de vigtigste forret eller de kan bruges i side retter eller snacks. Fra hummus med ristede og krydrede kikærter, der er tusindvis af måder at spise dem.

Smid en kop eller to af kikærter ind i en pot af suppe. De vil ikke ændre meget smag, men de vil give en enorm ernæringsmæssige kvikke og gøre din suppe endnu mere fylde.

Æblemos kogt eller på dåse kikærter, tahini, frisk hvidløg, citronsaft og salt til at lave din egen hummus. Dette er en lækker og sund snack, der går godt med friske grøntsager eller hele hvede kiks eller pita chips.

Lav din egen falafel med gennemblødt, men også kogte, kikærter, der har været jorden op og blandet med andre krydderier. Form blandingen til bøffer. Bages patties og serveres med yoghurt sauce og friske grøntsager i en pita.

Ting, Du Bliver Nødt

  • Tørrede eller på dåse kikærter

  • Vand

  • Stor skål

  • Stor pot

Tip

De kan være små, men kikærter har masser af ernæringsmæssige værdi. De er en god kilde til fiber, protein og folinsyre. Kikærter indeholder også vitaminer, såsom riboflavin, niacin og vitamin A. Kikærter er en kompleks kulhydrat, og at de også indeholder næsten alle de essentielle aminosyrer. Alle disse næringsstoffer er nødvendige for en sund krop og har vist sig at hjælpe med at forhindre sygdom. Det er klart, at disse små bælgfrugter er en ernæringsmæssig kraftcenter, som vil gøre din krop masser af gode.

Om Forfatteren

Perry Miller er uddannet fra Missouri State University i 2005 med en bachelor-grad i journalistik og ernæring sciences. Hun dækker sundhed, fitness og ernæring til forskellige print og online publikationer.

ADVERT

Mest populære