Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Spiser Du på Pritikin Kost?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 12 December 2018

Den Pritikin kost er en lav-kalorie, lavt proteinindhold, høj-kulhydrat kost plan, der anbefaler et fedt indtag så lav som 10% af dine daglige kalorier. Udviklet i 1970'erne af Nathan Pritikin, programmet er designet til at hjælpe med at nedsætte din risiko for hjerte-sygdom, og mange af dens retningslinjer er blevet anbefalet af American Heart Association. Selv om Diet.com rapporter, at Pritikin kost er knyttet til at sænke blodets kolesterol, lavere blodtryk og et fald i din chance for fedme, diabetes og visse kræftformer, dets begrænsninger på hvad du får lov til at spise kan være svært for nogle dieters at følge i lange perioder af tid. Tal med din læge, før du begynder Pritikin kost.

Komplekse Kulhydrater

Pritikin dieters er instrueret i at indtage fem eller flere 1/2-cup portioner af komplekse kulhydrater i form af hele korn, bønner, bælgfrugter eller stivelsesholdige grøntsager hver dag. For de hele kerner, skal du vælge fødevarer, som brune ris, byg, quinoa og hele hvede brød eller pasta og undgå alle hvide ris eller raffineret korn elementer. Stivelsesholdige grøntsager omfatter vinter squash og kartofler.

Grøntsager

Du bør have et minimum af fem portioner af grøntsager dagligt, rådgiver vigtigste Pritikin site. På det plan, en portion grøntsager svarer til 1 / 2 kop kogte grøntsager eller 1 kop rå. Mål at spise en bred vifte af både friske og rå grøntsager hver dag, og prøv at optage så mange gule, røde, orange og mørk grøn, frodig valg som muligt.

Frugter

Dieters er tilladt fire eller flere portioner frugt om dagen. Enhver type af frisk frugt er tilladt, dog bør du begrænse dit indtag af avocadoer, at kun 2 ounce dagligt på grund af deres høje fedtindhold. Fordi frugt juice er højere i kalorier og mindre fyldning end frisk frugt, har kun en portion juice om dagen.

Mejeriprodukter

Kun ikke-fede mejeriprodukter som mælk, yoghurt og ricotta ost er tilladt på Pritikin kost. Du kan have to portioner hver dag med en portion er 1 kop mælk 1/2 kop af ricotta og 3/4 kop yoghurt. Hvis du er en streng vegetarisk eller vegansk eller er laktose-intolerant, kan du erstatte 1 kop lav eller ikke-fat sojamælk.

Protein

På Pritikin kost, du får lov ikke mere end 3,5 ounce af kogt animalsk protein, en dag med fisk og skaldyr anbefales som er dit bedste valg. Tilhængere rådes til at prøve at begrænse sig til en portion af fjerkræ uden skind eller fritgående, græs-fodret bison gang om ugen, og en portion rødt kød en gang om måneden. Du kan også få op til to æggehvider en dag eller opfylde dit behov for protein med bønner, bælgfrugter eller soja produkter.

Drikkevarer

Vil du drikker primært vand, urtete eller kaffe erstatninger på Pritikin kost, men du kan også have 1 kop koffeinholdig kaffe eller 3 kopper koffeinholdig te hver dag. Kvinder kan have op til fire alkoholholdige drikkevarer ugentligt, mens mænd kan have op til syv.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære