Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad skal du Spise, hvis Du har Brug for Mere Jern

Skrevet af Molly McAdams; Opdateret December 27, 2018

Jern er et vigtigt mineral, som betyder, at du skal få hvad din krop har brug for fra din kost. Hvis du ikke får nok jern i din kost, kan du være i risiko for at udvikle jern-mangel anæmi, eller lavt blodtryk niveauer af jern. Hvis din læge siger, at dit blod, lavt indhold af jern, og du har brug for at få mere jern fra din kost, er der flere måder at gøre det på. Rødt kød indeholder de mest let absorberbare form af jern, du kan spise, men andre typer af fødevarer, også levere betydelige mængder. Ud over at spise mere mineral-rige fødevarer, du kan spise bestemte typer af fødevarer sammen på samme måltid for at hjælpe din krop absorbere mere jern.

Animalske Fødevarer

Rødt kød og andre animalske fødevarer indeholder hæm jern, den form, de fleste let absorberes af kroppen. Orgel kød, som lever, er særlig høj i jern. Oksekød, svinekød, lam, fjerkræ og fisk indeholder betydelige mængder af jern. Mørkt kød kalkun og kylling indeholder mere jern end lys kød.

Vegetabilske Fødevarer

Korn, bælgfrugter som tørrede bønner, linser, flækkede ærter, nogle frugter og grøntsager er gode kilder til non-hæm jern, den form, som ikke er så godt absorberet af kroppen. Mens der op til 35 procent af jern findes i kød og andre animalske fødevarer absorberes, så lidt som 3% af det jern, der findes i vegetabilske fødevarer, der er taget op i din krop, i henhold til Colorado State University Extension. For eksempel, en 3-ounce servering af oksekød indeholder den samme mængde af jern, som en halv kop kogte bønner, men din krop vil ikke absorbere så meget jern fra bønnerne. Nogle bønner og korn, der indeholder betydelige mængder af jern også indeholde andre stoffer, der blokerer for jernoptagelsen.

Emballerede Fødevarer

I Usa, mange almindeligt spiste forarbejdede fødevarer, såsom brød, korn og pasta, er befæstet eller beriget med jern. Dette betyder, at jern er tilføjet tilbage til fødevarer, der har mistet betydelige mængder i løbet af behandlingen, eller der er tilføjet til fødevarer, der aldrig indeholdt jern til at begynde med.

De Kombinationer Af Mad

C-Vitamin kan hjælpe din krop absorbere mere jern fra alle typer af fødevarer. For at dette kan ske, du skal spise fødevarer rige på C-vitamin, samtidig med at du spiser fødevarer, der indeholder jern. Appelsiner, citroner, limefrugter, grapefrugter, jordbær, vandmelon, tomater, broccoli og peberfrugt er alle gode kilder til C-vitamin, som kan serveres med kød, korn eller bønner. Spise en kilde af hæm-jern med dit måltid, så som en bøf eller laks, mørbrad, vil også hjælpe absorptionen af non-hæm jern fra andre fødevarer i samme måltid.

Om Forfatteren

Molly McAdams er en forfatter, der bor i New York City. Hun har dækket sundhed og livsstil i forskellige print og online publishers siden 1989. Hun har en Master of Science grad i ernæring.

ADVERT

Mest populære