Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Spise Multigrain Uden Gluten

Mennesker, der følger en gluten-fri kost behøver ikke at være begrænset til, at spise bare én eller to typer af korn. Mens hvede, byg og rug kan være off limits, der er en bred vifte af fuldkorn og pseudo-korn, der ikke indeholder gluten. Gør mindst halvdelen af dit korn portioner fuldkorn kan bidrage til at sænke din risiko for Type 2-diabetes, kræft og hjertesygdomme, i henhold til MayoClinic.com, så det er værd at eksperimentere for at finde ud af, hvilke gluten-fri korn, du nyder.

Ris

Mange glutenfri produkter, der er baseret på ris, herunder sundere brune ris eller vilde ris. Både brune og vilde ris er let tilgængelig og fyldt med vigtige næringsstoffer. Selv om de kan tage lang tid at lave mad, kan du nemt tilberede store portioner, og fryser nogle til senere måltider. Du behøver dog ikke ønsker at forbruge kun ris. Consumer Reports har fundet, at mange typer af ris og ris indeholder arsen på bekymrende niveauer og anbefalede i November 2012, at folk begrænse deres forbrug af de fleste ris og risprodukter til ikke mere end 2 eller 3 portioner per uge.

Mindre Almindelige Korn

Andre fuldkorn, der ikke indeholder gluten omfatter boghvede, også kaldet kasha, hirse, teff og sorghum. Boghvede er faktisk relateret til rabarber familie og ikke en del af den hvede familie, selvom de har lignende navne. Alle disse korn, kan bruges i stedet for ris, i tv guide, og boghvede, hirse og teff kan alle være lavet i hot morgenmadsprodukter. Tilføj sorghum eller teff til supper eller gryderetter, eller brug teff i stedet for cornmeal til at lave polenta. Teff og boghvede mel kan bruges i stedet for hvede-mel for at gøre pandekager.

Psuedo-Korn

Mens det ikke er teknisk korn, både amaranth og quinoa er brugt på samme måde som korn. Amaranth er små, ligesom valmue frø, og er fremragende til fortykkelse gryderetter og supper. Du kan også bruge det som en snack ved at poppe de frø, eller kog det til en morgenmad havregrød. Quinoa ligner couscous, men er lidt større og kan bruges som erstatning for ris i risengrød, som et morgenmadsprodukt, i en gryderet eller en suppe eller til at proppe grøntsager.

Overvejelser

Nogle mennesker på en gluten-fri kost kan være i stand til at tåle havre, så længe de er mærket glutenfri, men andre kan have problemer med at spise det korn, da et protein i havre kaldet avenin kan forårsage en lignende reaktion på gluten i nogle mennesker. Havre ikke er mærket glutenfri indeholder gluten, så undgå disse. Varierende dit korn valg, og efter en multigrain gluten-fri kost vil give dig en bedre blanding af næringsstoffer, da hvert korn indeholder en anden blanding af vitaminer og mineraler.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Ryan McVay/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære