Sund Kost >> Kost

Hvordan til at Spise Sundt Uden Tilsætningsstoffer

Mens tilsætningsstoffer, der kan hjælpe med at lave mad til at holde længere, til at se pænere ud og smager bedre, nogle mennesker foretrækker at undgå dem på grund af allergier, fødevarer følsomheder eller bekymringer om kræft eller attention deficit hyperactivity disorder risiko. Tilsætningsstoffer, der anvendes i de Forenede Stater er blevet godkendt som sikker til brug op til visse mængder i fødevarer af Food and Drug Administration, men de er kun testet i isolation. En April 2006 artikel i "Environmental Health Perspectives" rejst bekymring for, at, når de kombineres, visse tilsætningsstoffer kan have negative virkninger. Vælger hele fødevarer snarere end forarbejdede fødevarer vil hjælpe dig med at undgå tilsætningsstoffer, især hvis du vælger økologiske valgmuligheder.

Lave Mad Fra Bunden

Forberede dine måltider og snacks fra hele fødevarer, snarere end forarbejdede, og du vil undgå mest tilsætningsstoffer. Indeholder masser af friske eller frosne frugter og grøntsager, fuldkorn, fedtfattige mejeriprodukter og magert kilder til protein i din kost. Gøre nogle vegetariske måltider, og du vil begrænse din eksponering for antibiotika og hormoner, der kan findes i kød, samt øge fibre og mikronæringsstoffer indhold af dine måltider.

Læs Etiketter

Når du køber forarbejdede fødevarer, læse etiketter for at finde de sundeste valg og undgå tilsætningsstoffer såsom kunstige farve-og smagsstoffer, MSG og uden konserveringsmidler. Hvis du ikke kan genkende en ingrediens, som noget, du ville have i dit eget køkken, er det mest sandsynligt et tilsætningsstof. Mens du kigger på etiketten, tjek mængden af fedt, mættet fedt, natrium, sukker og kolesterol i maden, som det er næringsstoffer, du ønsker at begrænse i din kost. Også kigge efter den mængde af fiber fødevarer indeholder, som du ønsker at øge dette til en sund kost.

Gå Organisk

Mens økologiske fødevarer kan ikke være højere i næringsstoffer, der køber økologiske fødevarer kan gøre det lettere for dig at undgå tilsætningsstoffer. Reglerne gør det så, at disse fødevarer kan indeholde mange typer af tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler, og de kan ikke indeholde antibiotika eller hormoner, i henhold til MayoClinic.com. Økologiske produkter kan kun indeholde tilsætningsstoffer, der er opført på den Nationale Liste over Tilladte og Forbudte Stoffer" for økologiske produkter, som indeholder naturlige smagsstoffer, carrageenan og xantham tyggegummi, blandt andre. Genetisk modificerede og bestrålede fødevarer, der ikke kan være mærket økologisk. Økologiske råvarer er også lavere i brugen af pesticider og herbicider, rester, i henhold til American Cancer Society.

Overvejelser

Ikke alle tilsætningsstoffer er dårlige -- nogle forbedre vitamin-og mineral-indholdet af din mad, for eksempel. Morgenmad er korn ofte beriget med vitaminer og mineraler, og antioxiderende vitaminer som E-vitamin er undertiden bruges som konserveringsmidler. Additiv-gratis sunde fødevarer, vil ikke vare så længe som dem, der indeholder konserveringsmidler, så du måske ønsker at købe mindre mængder oftere for at undgå spild. Planlægge din menu for uge før shopping vil også medvirke til at begrænse spildt mad og fristelsen til at spise tilsætningsstoffer-fyldt forarbejdede fødevarer, for et hurtigt og nemt måltid.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Stockbyte/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære