Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Spise Nok Kalium

Skrevet af Abigail Adams; Opdateret 17 December 2018

Celler i kroppen, såsom nerve og muskel-celler, har brug for kalium, til at fungere ordentligt. Uden nok kalium, muscle svaghed, træthed og hjerte arytmier kan forekomme. Kalium arbejder med natrium til at opretholde en korrekt væskebalance i kroppen og for at opretholde blodtrykket. At få tilstrækkeligt med kalium gennem kosten hver dag er vigtig for alle disse funktioner. Nyrerne slippe af med store mængder af kalium hver dag, så det er vigtigt at spise den anbefalede mængde af kalium, som er 4,7 gram. Bekvemt nok, da kalium er afgørende for liv, det er også let tilgængelige i sunde fødevarer.

Frugter

At spise frisk frugt er en nem måde at få kalium i kroppen. Almindeligt spist frugter med store mængder af kalium omfatter bananer, kiwi, meloner, ferskner og pærer. Tørret frugt, herunder dadler, figner, svesker, rosiner og tørrede abrikoser, er også rig på kalium. Citrusfrugter som appelsiner og nektariner, er også gode valg, når de forsøger at øge kalium i kroppen. Ud over at spise hele frugt, juice lavet af kalium-rige frugter vil hjælpe dig med at øge dit indtag af dette elektrolyt.

Grøntsager

Som frugt, grøntsager, der er rige på kalium. Grøntsager, der pack en hulning i de kalium-afdelingen omfatter vinter squash, græskar, squash, svampe og artiskokker. Rodfrugter med huden, herunder kartofler og søde kartofler, give store mængder af kalium per portion. Alle former for tomat på dåse, friske eller juiced, vil bidrage til at øge kalium indtagelse. Yderligere gode muligheder for kalium-rige grøntsager omfatter bladgrøntsager grønne grøntsager, herunder rosenkål, spinat, grønkål og collard greens. Tørrede bønner, som lima og pinto bønner, er også kalium-rige grøntsager valg. Grøntsager med lavere mængder af kalium pr servering omfatte sommer squash, grønne ærter, majs og selleri.

Kød, Mælkeprodukter og Nødder

Animalske produkter som kød og mejeriprodukter er gode kilder til kalium. Mælk og yoghurt typisk tilbyder mere end 300 mg kalium per servering, i henhold til Colorado State University Extension. Kød, herunder kylling og kalkun tilbyder mere kalium per portion end okse -, lamme-og svinekød, som stadig er gode kilder til mineraler. Fisk, som torsk, sardiner, tun, laks og skrubbe er gode kilder til kalium. Nødder og frø, herunder solsikkefrø, jordnødder og jordnøddesmør, vil også bidrage til at øge kalium indtag, når der spises.

Berigede Fødevarer

Nogle fødevarer, der ikke har meget naturligt forekommende kalium. Producenter kan tilføje kalium til fødevarer for at øge vitamin og mineral indhold. Nogle fødevarer, der er beriget med kalium omfatter morgenmadsprodukter og brød produkter. Salterstatning produkter, der anvendes til at give smag fødevarer, som normalt indeholder store mængder kalium.

Om Forfatteren

Abigail Adams begyndte hendes freelance karriere i 2009, undervise andre om medicinske forhold og at fremme sundhed ved at skrive om sundhed og fitness publikationer. Hun er uddannet og godkendt som registreret sygeplejerske, der fik sin grad fra North Georgia College og State University.

ADVERT

Mest populære