Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er den Nemmeste Mad til at Fordøje: Havre, Hele Hvede, Kartofler eller Tun?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret November 21, 2018

Du bliver nødt til at spise let fordøjelige fødevarer, hvis du for nylig har haft mave-tarmkanalen kirurgi, er under visse kræftbehandlinger, eller har fordøjelsesproblemer som Crohns sygdom. På denne type kost, bør du begrænse dit fedt og holde daglige fiber på 10 til 15 gram. Lav-fiber, fedtfattige fødevarer som tun, som er dit bedste valg, men kartofler og havre kan være omfattet, hvis de passer til bestemte retningslinjer. Alle hel-hvede produkter er sværere at fordøje, og bør undgås.

Pick Tun Første

Tun fisk ikke indeholder fibre eller hård, gristly dele, som findes i nogle udskæringer af kød eller fjerkræ, men kan vise sig at være mere vanskeligt end hele hvede, kartofler og havregryn for nogle personer til at fordøje. Tun, der også efterlader dig med følelsen af mere "fuld" på grund af mæthed effekter af protein.

Vælg tun på dåse i vand, ikke olie, og bruge det i opskrifter, der kræver lidt tilsat fedt, såsom en tun salat med fedtreduceret mayonnaise. En høj indtagelse af fedtholdige fødevarer kan øge din afføring bulk, kræver mere aktivitet fra dine tarme og muligvis øge fordøjelsen tid. Gravide og ammende kvinder, og kvinder der planlægger at blive gravide bør begrænse deres indtag af fisk som tun til 12 ounce per uge for at undgå overskydende kviksølv.

Forberede Kartofler Omhyggeligt

Kartofler er nemme at fordøje, så længe de er kogt indtil de er bløde med skræl fjernes. En mellemstor kartoffel koges med sin hud intakt indeholder næsten 4 gram fibre, mens den samme kartoffel skrællet, før madlavning har omkring 2 gram. Koge, bage eller mikrobølgeovn dine kartofler og tjene dem med minimalt fedt. Når du tilføjer mælk til kartoffelmos, skal du vælge lav - eller fedtholdige mælk, og brug kun en lille mængde. Individer forsøger at begrænse deres fordøjelsessystem aktivitet bør ikke have mere end 2 kopper af mejeriprodukter dagligt.

Vælger Bestemte Typer af Havre

Som et hele korn, havre indeholder 4 gram fibre i hver kop kogt. Almindelig havre, bør ikke indgå i en lav-fiber-kostplan, der er designet til folk, der har brug for mad, der er let at fordøje. Det betyder, at ingen almindelig havregrød, müsli eller bagværk, der indeholder hele havre. Du kan dog spise godt kogte havregryn, der er blevet presset gennem en si. Du kan også spise havre-baseret morgenmadsprodukter, der indeholder færre end 0,5 gram fiber i en enkelt portion.

Steer Klart af Hel-Hvede

Det høje fiberindhold, hele hvede produkter, der gør dem svære at fordøje. En 1/2-cup servering af kogt hel-hvede spaghetti indeholder 2.7 gram fiber og mellemstore korn, brune ris har 3,5 gram per kop. Beriget produkter fremstillet af raffineret korn er en nem at fordøje mulighed. Hvide ris og almindelig pasta indeholder mindre end 2 gram fibre i hver kop kogt.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære