Sund Kost >> Kost

And, Kød og Kolesterol

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

And, kød er en meget flavorful type af fjerkræ. De fleste mennesker gør ikke tilberede and, kød derhjemme, men det kan være en lækker godbid, når de spiser ude. And, kød er en god kilde til protein, niacin, fosfor, riboflavin, jern, zink, vitamin B-6 og thiamin og mindre mængder af vitamin B-12, folat og magnesium. And, kød er relativt højt indhold af fedt og kolesterol, især hvis du spiser huden.

Kolesterol

En 3-ounce servering af kogt and, kød med huden indeholder 70 mg kolesterol, og en 3-ounce servering uden skind indeholder 75 mg. Dette er cirka 25 procent af den anbefalede grænse på 300 mg kolesterol pr dag for raske voksne. Hvis du har en hjertesygdom eller forhøjet kolesterol, for at begrænse dine daglige kolesterol indtag på 200 mg per dag.

Mættet Fedt i andekød

Mættet fedt forbrug har en større effekt på dit blod kolesterol niveauer end kolesterol indtag. Begræns din mættet fedt indtag til mere end 7 til 10 procent af dit daglige kalorier. Tre ounce af kogt and, kød uden skind indeholder 4 gram mættet fedt, og 3 ounces kogt and, kød med huden indeholder 8 gram mættet fedt. For en person på en 2,000 kalorie diæt, dette er 20% eller 40% af den anbefalede mættet fedt indtag om dagen, afhængigt af hvilken type af and, kød, du spiser.

Begrænsende Virkning på Kolesterol

Hvis du ser dit kolesteroltal, skal du vælge duck kød, der er tilberedt uden en masse tilsat fedt og begrænse dig selv til ikke mere end en portion af and uden skind per dag. Undgå at bestille crispy duck, som det er normalt duck, som er stegt med skindet på. Bagt, stegt eller braiseret duck er et bedre valg end stegt. Forbruge fødevarer, der er lav i kolesterol og mættet fedt for resten af dine måltider på dage, hvor du spiser and.

Overvejelser

Under højt kolesterol, gør det mere sandsynligt, at du vil udvikle tilstoppede arterier og hjertesygdomme og lider af et slagtilfælde eller hjerteanfald, så holde sig inden for de anbefalede grænseværdier for indhold af mættet fedt og kolesterol. Andre typer af fjerkræ, såsom kylling eller kalkun, bryst, kan ikke være lavere indhold af mættet fedt og kolesterol end and, kød, skal du vælge disse oftest, når du spiser fjerkræ.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære