Sund Kost >> Sunde Måltider

Ikke Tør Sennep Indeholder Gluten?

Sennep er en af de mest varierede af de krydderier, der anvendes i opskrifter, der spænder fra kornet og søde til brændende varm. Selv om det er uskadeligt for de fleste mennesker, også dem med særlige kosten restriktioner, såsom en gluten-fri kost, skal stadig være på vagt. For eksempel, eddike bruges i nogle sennepper kan ikke være gluten-fri, og nogle tilsætningsstoffer og stabilisatorer er fremstillet af hvede. Du kan lave din egen for at imødegå dette problem, ved hjælp af en certificeret glutenfri mærke tør sennep.

En Hurtig Sennep Primer

Sennep er efterkommere af et par planter i brassica-familien, som også omfatter kål og broccoli. Det lille frø har en fed, pebret smag, der fungerer godt som en ingrediens i sovsen eller som en forberedt krydderi, alt efter hvad der er mere passende. De frø, der variere i farve fra hvid til næsten sort, med en intens smag, der groft paralleller deres farve. De frø, der naturligt indeholder ikke: gluten, så tør sennep -- der er simpelthen jorden frø -- den skal være glutenfri. Desværre, der er ikke nødvendigvis tilfældet, medmindre det er udtrykkeligt garanteret på etiketten.

Krydskontaminering

Den største trussel med en tør sennepper er krydskontaminering. Hvis sennep er fremstillet i et anlæg, der håndterer også tilberedte fødevarer eller aroma blander sig, det er helt muligt for hvedemel eller andre ingredienser, der indeholder gluten til at komme i kontakt med sennepsfrø. Gluten kan cirkulere gennem bygningens ventilationssystem eller opbevares på maskiner og inventar som en produktionslinje skifter fra et produkt til et andet. Store brands, såsom Colman 's, McCormick' s og Keen ' s erklærer hermed, at deres tørre sennepper er fremstillet på anlæg, som ikke behandler gluten-bærende ingredienser, og er derfor sikker for mælkeallergikere at bruge.

Antiklumpningsmidler

Jorden tør sennep er et meget fint pulver, og det har en tendens til at kage til en fast klump. Det er især tilfældet, hvis du bor i et fugtigt klima. Selv om den praksis, der ikke er fælles, nogle tør sennep producenter hæmmer sammenklumpning af sigtning og en lille mængde af fugt-absorberende stivelse i pulverform. Den stivelse, der kan til tider være hvedemel eller anden stivelse såsom majsstivelse, der er blevet fræset, på maskiner, der tidligere har været anvendt til hvede. Deres etiketter, der skal vise, at "kan indeholde" advarsel for hvede eller gluten, men i det hele taget er det sikrest at købe mærker, som ikke er udtrykkeligt glutenfri.

Slibning Din Egen

Som et alternativ, kan du vælge at male dine egne sennepsfrø. Køb hvid, gul, brun eller sort sennep frø fra din favorit gourmet-forhandler, og et eksperiment for at se, hvilken du foretrækker. Kommerciel tør sennepper ofte blandes mildere og mere skarp sorter, så der er masser af plads til eksperimenter. Det er bedst at købe dine frø i en forseglet pakke, fra en garanteret glutenfri kilde. Bulk fødevarer butikker bære frø, så godt, men det er næsten umuligt at garantere, at gluten ikke er blevet indført i frø ved krydskontaminering.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

Foto Credits

  • Medioimages/Photodisc/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære