Sund Kost >> Kost

Hvad Drikkevarer Og Supper Er Godt for insulinkrævende Diabetikere?

Personer med insulin-afhængig diabetes mellitus, IDDM eller, kan nyde mange typer af drikkevarer og supper, i moderate mængder som led i en afbalanceret og varieret kost. Der er dog visse drikkevarer og supper, der skal spises mindre hyppigt, fordi de er højere i kalorier, fedt, natrium og/eller sukker. Overdreven kalorieindhold, fedt, natrium og sukker indtag kan øge sundhed risici for dem med IDDM.

Nyde

The American Diabetes Association tilskynder folk med IDDM at vælge nul-kalorie eller lavt kalorieindhold drikkevarer som vand, usødet te, kaffe, diæt sodavand, sukker-saft og andre lav-kalorie drink mix.

Diabetikere skal bruge de generelle kostråd for at finde en nærende suppe. Frisk suppe lavet med klare bouillon, der er rig på grøntsager, fuldkorn, bønner, linser, magert kød, fisk eller skaldyr er i overensstemmelse med de faglige anbefalinger. Både ADA og Centers for Disease Control og Forebyggelse anbefaler en sund diabetisk kost, der indeholder mørk grøn og orange grøntsager, bønner, ærter, hele korn, fisk og magert kød, og grænserne høj-fedt mejeriprodukter, fedt kød, smør, mayonnaise og slik.

Grænse

Diabetikere bør undgå sukkerholdige drikkevarer som almindelig sodavand, frugt punch, frugt, drikkevarer, energi drikkevarer, sødet te, blandet kaffe og milkshakes. Drikkevarer, der er højt indhold af sukker kan øge blodsukkeret og er ofte høj i kalorier. CDC fastslår, at personer med diabetes bør begrænse dåse og emballerede supper, fordi de er høj i natrium. Supper, der er højt indhold af fedt bør være begrænset. Eksempler på høj-fedt, supper er creme supper, teatralsk, supper og supper, lavet af fede kød som bacon og hakket oksekød.

Mælk og juice

Diabetikere kan drikke mælk og juice. Men ADA siger at vælge fedtfattige eller fedtfri mælk. Disse typer af mælk er lavere i kalorier og fedt, men stadig levere alle de ernæringsmæssige fordele af almindelig mælk. Kun drikke juice, der er 100 procent frugtsaft uden tilsat sukker. Drikkevarer, der er mærket "frugt drink" er generelt ikke 100 procent frugtsaft, og indeholder ofte tilsat sukker, hvilket kan øge blodsukkeret og mangler næringsstoffer.

Alkohol

Personer med IDDM bør indtage alkohol med forsigtighed, fordi det kan forstyrre med medicin, og hurtigt ændre blodsukkeret. ADA retningslinjer siger, at kvinder bør drikke mere end en alkoholisk drik en dag og mænd bør begrænse sig til to eller færre alkoholiske drikkevarer om dagen. En drink er lig med 12 ounce øl, 5 ounces vin eller 1,5 ounce af spiritus. Diabetikere bør kun drikke alkohol, hvis deres blodsukker er under kontrol, og bør altid par alkohol med mad og vand.

Tips

Hvis almindeligt vand bliver kedeligt, ADA anbefaler at tilføje et par dråber citron eller lime saft til at lyse det op. Ved bestilling af smoothies, sørg for at de er lavet med 100% frugt juice og frugt hele til at undgå tilsat sukker. Sunde hjemmelavede supper kan være lavet med friske eller frosne grøntsager og friske eller tørrede urter, som alle er nærende og smagfuld valg. Skyl grøntsager og bønner på dåse, før du tilføjer dem til suppe for at fjerne overskydende natrium.

Om Forfatteren

Bethany Fong er en registreret diætist og chef fra Honolulu. Hun har produceret en række sundhedspædagogiske materialer og arbejdet i wellness-industrier som klinisk diætetik, food service forvaltning og offentlig sundhed.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære