Sund Kost >> Kost

Hvordan Er Drikkevand Holde Din Hud Sund?

Huden er dit største organ, der tegner sig for omkring 16 procent af din kropsvægt, ifølge BBC Science. I modsætning til andre organer, selvom din hud er udsat for luft. Uden nok vand, kan det miste elasticitet og bliver tør, gør huden sårbare over for bakterier og forurenende stoffer. Ordentlig hydrering og forbedrer sundheden for din hud ved at holde overfladen fugtes og bidrage til at forebygge tilstoppede porer.

Behov For Vand

Kvinder har brug for cirka 91 ounce vand om dagen, og mænd har brug for omkring 125 ounces, ifølge Institute of Medicine. Omkring 80 procent af denne væske kommer fra at drikke vand og andre væske-holdige drikke, mens de andre 20 procent af dit daglige behov kommer fra væske-holdige fødevarer, som rå frugt og grøntsager. Langvarig fysisk aktivitet i varmt vejr, tørt vejr, og sygdom kan alle øge dit behov for vand. Vær opmærksom på at din tørst og sved niveau, og øge dit indtag af vand, hvis det er nødvendigt.

Acne

Mangel på vand kan bremse bevægelsen af fødevarer gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen, der forårsager forstoppelse. Når en ophobning af materiale sker i dine tarme, og det affald, der ikke kan forlade din krop, som de normalt ville. Dine nyrer også er afhængige af den rette mængde væske for at frasortere affald og toksiner. Normalt, nogle af disse giftstoffer vil blive elimineret gennem dine porer, ved svedning, men hvis du er dehydreret, kan de blokere dine porer og kan forårsage acne, i henhold til "Healing med Hele Fødevarer." Drikke masser af væske vil sikre, at de toksiner, er at komme ud af din krop og holde din hud klar.

Forebygger Tør Hud

I henhold til MayoClinic.com, dehydrering kan forårsage tør hud, og længere tids udtørring kan medføre, at din hud til at visne. Denne mangel på elasticitet, der opstår, betyder, at din hud er ikke så sundt, som det skal være. Den ydre overflade af huden, bør forblive fugtig, når sund og fungerer som et beskyttende lag for at holde irriterende stoffer, bakterier og allergener ud, efter at PDRhealth Læger' Desk Reference. Uden nok vand, vil din hud bliver sårbare.

Andre Kostfaktorer

Ud over vand, din hud er afhængig af olier til at holde fugtet og beskyttet. Tørre, skællende eller kløende hud kan være forårsaget af en mangel på fedt. Især en mangel på omega-3 fedtsyrer kan resultere i tør hud, ifølge University of Maryland Medical Center. Omega-3 fedtsyrer er afgørende for din sundhed, og de skal komme fra din kost. Du får dem ved at spise fede fisk, såsom laks, tun og makrel, og nogle nødder og frø, som hørfrø og valnødder. Fiskeolie og omega-3 fedtsyrer kosttilskud er tilgængelige, hvis du ikke er i stand til at opfylde dine behov via kosten alene.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Pixland/Getty Images
ADVERT

Mest populære