Sund Kost >> Ernæring

At drikke Protein Shakes til at Erstatte Måltider

Skrevet af Carly Schuna; Opdateret November 27, 2018

Uanset om du forsøger at tabe sig, bulk op, eller blot spare tid, drikker en proteinshake i stedet for at spise et helt måltid, kan virke tiltrækkende. Ikke alle shakes er ernæringsmæssigt lige, dog, så det tager tid at lave dine egne eller studere etiketterne omhyggeligt for at være sikker på, at du bruger en supplement, der vil hjælpe dig med at nå dine mål.

Ernæring

Hvis du vælger at drikke en shake i stedet for at spise et måltid, holde balancen i sindet. En typisk sundt måltid mad indeholder protein, kulhydrater og fedtstoffer samt nok kalorier til at holde dig i fuld i flere timer. En shake ikke nødvendigvis giver samme grad af ernæring. For eksempel, 1 kop sød kartoffel kylling i karry med 1 kop langkornet brune ris har omkring 415 kalorier, 5.75 gram fedt, 28 gram protein, 62 gram kulhydrater og 7 gram fiber. En shake lavet med vand og 1/4 kop proteinpulver har 180 kalorier, 7.5 gram fedt, 20 gram protein, 8 gram kulhydrater og 3 gram fiber.

Vægttab

Da de fleste ryster indeholder væsentligt færre kalorier end fuld forplejning, drikke dem som lejlighedsvis måltid udskiftninger kan støtte vægttab. At supplere med protein shakes kan have yderligere fordele, især for ældre voksne, der søger for at tabe vægt. En risiko af vægt tab programmer er, at dieters ofte mister muskelmasse sammen med vægt, og det kan være et problem for seniorer. En 2015 undersøgelse offentliggjort i the American Journal of Clinical Nutrition fandt, at kombinationen af protein kosttilskud og let motion hjulpet overvægtige, seniorer bevare muskelmasse, som de tabte i vægt, hvilket giver en dobbelt fordel.

Det er Ikke en Silver Bullet

Der er flere grunde til at drikke en protein shake til at erstatte et måltid kan være mindre sund end en reduktion af kalorier i din samlede kost eller motion for at forbrænde flere kalorier. For det første, protein shakes har tendens til at indeholde færre samlede næringsstoffer end komplette måltider. De kan også efterlade dig mere sulten end fuld forplejning. Forskning offentliggjort i 2012 fra Wageningen Universitet i Holland viser, at mad at tygge tid er tæt forbundet med en følelse af mæthed. Endelig, nogen fysiske ændringer, opnår du med hjælp fra måltid udskiftning ryster ikke kan være bæredygtig på lang sigt, når du vender tilbage til din almindelige kost.

Et Par Overvejelser

Uanset hvorfor du ønsker måske at begynde at erstatte nogle måltider med shakes, det er vigtigt at få din læges godkendelse, før du begynder, især hvis du har en eksisterende sygdom. For at få den bedste balance af næringsstoffer, mens du bruger måltid udskiftninger, supplerer hver shake med friske frugter og kartofler eller en lille portion af fuldkorn, og undgå rystelser, der har store mængder af tilsat sukker.

Om Forfatteren

Carly Schuna er en Wisconsin-baseret professionel skribent, redaktør og kopi editor/korrekturlæser. Hun har arbejdet med hundredvis af stykker af skønlitteratur, faglitteratur, børne-litteratur, har historier og corporate indhold. Hendes viden om mad, madlavning, ernæring og fitness oplysninger kommer fra en Niveau 1-personlig træning-certificering og mange års dybdegående undersøgelse.

ADVERT

Mest populære