Sund Kost >> Kost

Ikke Drikke Sukkerfri Sodavand Øger Dit Blodsukker?

Skrevet af Brynne Chandler; Opdateret: November 19, 2018

Kost soda kan virke som den perfekte løsning, hvis du ser både kalorier og sukker, men drikker for meget af det kan faktisk forårsage flere problemer, end det løser. Den intense sødme af kost soda tricks til din hjerne til at tro, at du har indtaget et højt kalorieindhold behandling. Når der ikke er nogen kalorier synes, din hjerne signaler sult, hvilket kan føre til overspisning. Desværre, dette er ikke den eneste syge effekt kost soda har på din krop.

Tip

Selv om drikker sukkerfri sodavand faktisk ikke øge dit blod sukker niveauer, det har mange andre negative effekter på din krop og hjerne.

Fakta Om Blodsukker

Blod-sukker, eller glucose, kommer fra kulhydrater, at vi tager på. Niveauet i dit blod er reguleret af dine bugspytkirtlen, leveren og tyndtarmen. Glucose, der giver den energi, der brændstoffer dit nervesystem, feeds dine organer og giver dine muskler til at arbejde.

Når du tager i alt for mange kulhydrater, vil din bugspytkirtel sender insulin, som konverterer ekstra glukose til glykogen. Hvis du har for lidt glukose i blodet, din krop frigiver glucagon, der øger dit blodsukker. At opretholde denne balance er afgørende for at holde din krop fungerer på sit sunde bedste.

Effekten af Kost-Sodavand på blodsukkeret

Kost soda, som ikke har en direkte indvirkning på dit blodsukker og insulin respons, men overvægt gør, især hvis du bære din vægt på din mave. En højere body mass index, eller BMI, kan sætte dig i fare for Type 2-diabetes.

Fedt gemt i din mave har en mere skadelig effekt på din krop end fedt, der er gemt jævnt over det hele. Denne mave fedt er en risikofaktor for metabolisk syndrom, sammen med høje blodsukker, lavt niveau af high-density lipoprotein (HDLs, eller gode kolesterol) og høje niveauer af triglycerider, som kan føre til for højt blodtryk. Folk, der jævnligt drikker sukkerfri sodavand har en tendens til at have mere mave fedt end folk, der ikke gør.

De kunstige sødemidler i kost soda kan også påvirke balance af sunde bakterier i tarmen. Dette kan forstyrre din insulinfølsomhed, hvilket indirekte kan have en negativ effekt på kroppens evne til at regulere blodsukkeret.

Bedre Sodavand Valg

Skift til almindeligt vand ikke kommer til at tilfredsstille dig, hvis det er den perlende kulsyre og sødme af kost sodavand, som du nyder. Kulsyreholdigt vand vil give dig den samme luftudvikling, og du bare nødt til at finde ud af, hvordan du får den sødme, du beder om. En måde er at tilføje et stænk af grapefrugt, appelsin, tranebær, æble, mango eller anden frugt juice til almindelig mousserende vand. Det vil ikke være helt så sød som kost sodavand, men sukker er sundere, fordi det er naturligt. Læs etiketterne på frugt juice flasker og undgå enhver, der har en høj fructose corn syrup eller andre tilsat sukker.

Når du har lært at nyde kulsyreholdigt vand, kan du eksperimentere med andre varianter. Prøv at sætte skiver agurker og en håndfuld blåbær i bunden af dit glas. Kalk kiler og mynte er forfriskende, og citron kiler med kanel eller et strejf af cayenne tilbyder en smule krydderi.

Om Forfatteren

Emmy-nominerede manuskriptforfatter Brynne Chandler er en enlig mor til tre, der deler sin tid mellem professionel forskning og varieret madlavning, fitness og hjem & have virksomheder. En løbe-entusiast, der jævnligt deltager i San Francisco ' s Bay til Breakers køre, Chandler virker som en uafhængig restauratøren, at forberede sunde, nærende måltider for Phoenix-området beboere. Hendes arbejde har optrådt i Houston Chronicle og San Francisco Chronicle, blandt andre steder. Hun er hårdt på arbejde på sin første kogebog, som kombinerer enkle, friske opskrifter med videnskab-baseret urtemedicin.

ADVERT

Mest populære