Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Drikke Grøn Te Uden Sukker

Skrevet af Fred Decker; Opdateret: November 19, 2018

De sundhedsmæssige fordele af te, især grøn te, er både overraskende mangfoldigt og -- i modsætning til mange naturlægemidler -- veletableret i kliniske undersøgelser. Kombineret med tea ' s egne forfriskende smag og en relativt blid koffein, det er grund nok til at drikke det på en regelmæssig basis. Hvis du er ny til te drikker, kan du finde grøn te mere spiselig med en smule sødme. Typisk, at: sukker, men hvis du foretrækker at undgå raffineret sukker, kan du bruge sødestoffer eller-bedre endnu-træne dig selv til at undvære.

Undgå Fejl Under Opsejling

For mange vil være te drikkende, sødestoffer, der er nødvendige for at imødegå te ' s bitterhed. Med grøn te, der er næsten altid på grund af forkert under opsejling, som understreger hård og tanninrig polyfenoler i bladene. Der stammer fra behandling af grøn te som sort te. Te opdrættere er flittige til at varme deres potter, før brygning sort te, så brug vand på eller i nærheden af en fuld kog. Denne teknik er helt passende for sort te, som er gæret længere og har lavere niveauer af garvesyre phenoler. Med grøn te, det fremhæver deres bitter, astringerende tanniner snarere end deres subtile smag.

Gør det Rigtigt

Grøn te er bedst, når den er gennemsyret af ved temperaturer på 140 til 180 grader Fahrenheit i en længere periode, typisk flere minutter. Den vigtigste aroma stoffer i grøn te er aminosyrer, som er opløselige i vand ved disse temperaturer. Den bitre, mund-puckeringly tanninrig phenoler, på den anden side, kun begynde at indgyde i vandet ved 180 F., Så længe du holder temperaturen under dette niveau-brug et køkken termometer for at være sikker-du vil nyde det fulde udbytte af det te er søde og krydrede smag, uden den barske toner, der gør du higer efter en sødemiddel. Hvis du er i tvivl om den bedste tid og temperatur for en specifik te, du kan finde detaljerede instruktioner i mange te-dristig, hjemmesider eller på producentens officielle hjemmeside.

Shop Rundt

Hvis dit eneste eksponering til grøn te, er i form af brand-navn teposer fra supermarkedet, du mangler ud. Hundredvis af fineste grønne teer er tilgængelige fra Kinesiske og Japanske producenter, med en markant og mindeværdig smag. Japansk grøn te har tendens til at have lettere, grassier, mere naturlægemidler varianter, mens de Kinesiske teer har toastier, mere robust noter. Efter at have prøvet begge dele, du kan finde en lettere end de andre til at drikke uden sødning. God te butikker vil ofte "kop" prøver for dig, så du kan prøve flere forskellige sorter af grøn te og begynde at udvikle en sans for den te, der appellerer til din personlige smag. Det bedste er, der sælges i løs vægt, form, så investere i en tepose til din tekande.

Prøv Sødestoffer

Hvis du ikke kan klare en kop te uden at tilføje nogle sødme, har du en række muligheder til din rådighed. Den ene er kunstige sødestoffer såsom sorbitol, stevia eller aspartam, der sælges under en række forskellige navne. Disse er meget potent, så du behøver ikke meget i din kop. Hvis du kemisk-averse, og ville hellere ikke bruge kunstige sødestoffer, agave sirup, kunne være en god mulighed. Det har en ret neutral smag, der efterlader te front og center, og blandt sødestoffer har et usædvanligt lavt glykæmisk indeks. Lille-parti håndværksmæssige honning og har en mere markant smag af deres egen, lige fra blomster til citrus, som -- hvis nøje udvalgt-kan supplere din te snarere end at dominere den.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

ADVERT

Mest populære