Sund Kost >> Kost

Er Tørrede Tranebær Godt for Dig?

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: 06 December, 2018

Syrlig og saftig, tranebær tilbyder masser af næringsværdi – masser af C-vitamin som antioxidant fordele, at K-vitamin til sunde blodpropper. Tørrede tranebær, på den anden side, har stort set ingen af disse næringsstoffer. Hvis du er på udkig efter et alternativ til slik, tørrede tranebær kan gøre en marginalt bedre valg. Men du må ikke forveksle dem for en erstatning for frugt. Du vil ikke få meget ernæringsmæssige værdi fra dem, og de er bedst spises i moderate mængder-eller slet ikke.

Den Grundlæggende Ernæring

Mens tørrede tranebær er højere i kalorier, end den friske version, de er stadig i moderat niveau. Hvert kvartal cup forbrugsstoffer 123 kalorier, en sund antallet af kalorier til at spise som snack. De fleste af disse kalorier kommer fra det naturlige og det tilsatte sukker i druerne, og hver servering forbrugsstoffer 33 gram af det samlede indhold af kulhydrater. Du vil få ubetydelige mængder af fedt og protein i tørrede tranebær — mindre end et halvt gram fedt og mindre end 0,1 gram protein.

Ulempe: Ikke Tilsat Sukker

Det største ernæringsmæssige problem med tørrede tranebær er deres indhold af sukker. Da bærrene er naturligvis meget syrlig, tørrede udgaver er næsten altid sødet med sukker. Mens sukker, der er fyldt med kalorier, det ikke giver meget ernæringsmæssige værdi. Yderligere, sukkerholdige fødevarer, der bidrager til fedme-epidemi, og en kost rig på dem stiger din chance for at udvikle hjerte-kar-sygdom. Mens hvert enkelt mærke af tranebær har forskellige mængder af tilsat sukker, en ting er sikkert – medmindre du køber en sort, der er mærket usødet, du spiser, sødemiddel sammen som en del af din snack.

En Marginal Fordel: Fiber

Der er stort set ingen sand sundhedsmæssige fordele af tørrede tranebær, men de er et beskedent kilde til kostfibre. Hver servering indeholder 2 gram fibre, som arbejder ud til 8 procent af den daglige fiber behov for kvinder og 5% for mænd. Herunder fiber i din kost er vigtigt for at blive regelmæssige og bekæmpe forstoppelse, og fiber-rige fødevarer kan også hjælpe med at stabilisere dit blodsukker efter et måltid ved at sikre, at sukker fra dine fødevarer kommer dit blod stream mere langsomt.

Men da tørrede tranebær er normalt sødet og allerede naturligt højt indhold af sukker, vil de stadig have en udtalt effekt på dit blodsukker. Din bedste chance for at få blodsukker-stabiliserende fordele er at tjene dem med mere fiber fødevarer – som for eksempel at tilføje en skefuld af tørrede tranebær til en spinat salat.

Behandling af Tørrede Tranebær som Slik

Selvom tørret frugt lyder sundt, og kan være sundt i moderate mængder, tørrede tranebær har en ernæringsmæssig profil, der er mere som slik. Bortset fra den lille mængde af fiber, de er ikke en væsentlig kilde til nogen vitaminer eller mineraler, og i stedet levere usunde sukker. Det betyder ikke, du er nødt til at undgå tørrede tranebær helt. Bare tænk på dem som den behandling, de er, i stedet for et alternativ til at spise hele eller opskåret frugt. Måle dine portioner, for at undgå et uheld overspisning, og overveje at bruge tranebær som en sød pynt til sunde måltider, som salater eller stegt svinekød. Og hvis de er en af dine livretter, skal du overveje at søge ud usødet sorter for et sundere valg til sødet dem.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil og sundhed.

ADVERT

Mest populære