Sund Kost >> Kost

Tørrede Bønner vs. Dåse Bønner til den Ernæringsmæssige Værdier

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret: December 02, 2018

Ernæringsmæssigt set, bønner er en næsten perfekt mad. Som en velsmagende kød alternativ, de er rige på protein, kulhydrater og fibre, og en god kilde til mange vigtige vitaminer og mineraler. Men når det kommer til at gøre dine egne bønner, det tager tid, hvilket kan være grunden til du gå til den dåse sorter. Selvom der ikke er meget forskel på god ernæring mellem dried og dåse bønner, dåse sorter kan være høj i natrium.

Ernæring Grundlæggende for en portion Bønner

Ernæring indhold varierer noget mellem de forskellige typer af bønner. Men i gennemsnit, en 1/2 kop kogte bønner – uanset om du har lavet dem selv eller plukket på vej hjem fra arbejde – har 110 kalorier, 8 gram protein, 20 gram kulhydrater, 8 gram fiber og ingen fedt. De fleste bønner også møde mere end 10 procent af dit daglige værdi for folat, thiamin, jern og magnesium i, at 1/2-cup, der tjener.

Ernæringsmæssige Fordele af Tørrede og Dåse Bønner

Både tørrede og konserverede bønner er fyldt med næringsstoffer, der fremmer et godt helbred. De er især høj i fiber, for eksempel, som holder dig følelsen fuld til at hjælpe med appetit og vægt kontrol, og hjælper med at holde din mave system i god stand. De pakke en heftig mængde folat, også, der er et B-vitamin, det er især vigtigt for kvinder i den fødedygtige alder på grund af den rolle, det spiller i at forebygge neuralrørsdefekter. Tørret og dåse bønner er også en god kilde til jern, som er nødvendig for produktionen af sunde røde blodlegemer.

Sammenligning af Natrium i Bønner

Den største forskel i ernæring indhold mellem dried og dåse bønner er natrium indhold. Mængden af natrium i dåse bønner varierer, afhængigt af typen af bønner og producenten. Men en 1/2-cup servering af dåse bønner kan have så meget som 500 mg natrium. Tørrede bønner, du kan gøre derhjemme uden nogen tilsætning af salt er i det væsentlige natrium gratis.

Et højt indtag af natrium kan øge din risiko for at udvikle højt blodtryk og hjertesygdomme. Du bør begrænse din daglige natrium indtag ikke mere end 2.300 mg i døgnet, og kun et 1/2-cup servering af dåse bønner giver dig en femtedel af dette beløb.

Komfort Uden Natrium

Hvis du ikke har tid til at lave dine egne bønner derhjemme, ser for lav-natrium dåse bønner. De er bekvem, og du får alle de gode ernæring, men med en masse mindre natrium, som lav-natrium dåse bønner har kun omkring 140 mg per 1/2-cup, der tjener.

Hvis du har en slow cooker selv, du kan bruge tørrede bønner og kog dem, mens du er på arbejde. Denne strategi sparer tid og penge, holder natrium ned, og giver dig mere kontrol over, aroma dine bønner med urter og krydderier.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære