Sund Kost >> Ernæring

De Ulemper af Sukker

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret: 06 December, 2018

Sukkerholdige fødevarer udgør en stor del af den gennemsnitlige kost, fordi de smager godt. Sukker tilsættes mange fødevarer til at øge smag, og for at bevare holdbarheden og opnå en ønsket konsistens. Du bør begrænse dit indtag af sukker til mellem 6 og 9 teskefulde pr dag, men de fleste Amerikanske forbruger tættere på 22 tsk, MayoClinic.com noter. At kende ulemper ved indtagelse af for meget sukker, kan motivere dig til at tage ansvar for din sundhed og reducere dit indtag.

Vægtøgning

En teskefuld sukker indeholder 15 kalorier, som kan tilføje hundredvis af ekstra kalorier til dit daglige kalorieindtag. Over tid, kan disse ekstra kalorier kan føre til en usund vægtøgning. Sodavand forbrug i særdeleshed spiller en stor rolle i overvægt og fedme-epidemien. Sodavand og andre sukkerholdige fødevarer ikke giver sunde mængder af protein eller fiber, hvilket betyder, at de ikke fylde dig op og tilfredsstille din sult. Dette gør det mere sandsynligt, at du vil spise for meget, øge din samlede kalorieindtag og fører til vægtøgning.

Huller I Tænderne

Nærende fødevarer, som hele korn, frugter og grøntsager, levere de vitaminer og mineraler, der er dine tænder og tandkød kræve for et godt helbred. Sukkerholdige fødevarer leverer ikke disse næringsstoffer, og også en negativ indvirkning på din mundhygiejne. Plak bakterier, der er naturligt til stede i munden, reagerer på det sukker du spiser, ved at producere syre. De syrer, der ødelægger den beskyttende emalje på tænderne, som fører til huller i tænderne og forfald. Jo mere sukker man indtager, jo mere sandsynligt, at tænderne bliver.

Helbredsmæssige Problemer

At få alt for meget i vægt ved at spise sukkerholdige fødevarer øger din risiko for hypertension, diabetes, depression og visse typer af kræft. Højt sukkerindtag kan også bidrage til en øget risiko for hjertesygdomme. En kost med højt indhold af sukker øger din triglycerider og negativt ændringer i din lipoprotein tæller. For meget sukker kan reducere dit gavnlige high-density lipoprotein kolesterol niveauer. Et højt sukkerindhold kost er også forbundet med dårlig ernæring. Når du spiser for mange sukkerholdige fødevarer, og det efterlader mindre plads i din kost for mere nærende valg.

Tips

Læs ernæring etiketter til at bestemme, hvor meget sukker der er i de fødevarer, du normalt spiser. Tilsat sukker kan lurer på uventede steder, såsom ketchup, salat, dressing og brød. Læsning ernæringsmæssige oplysninger, der kan hjælpe dig med at træffe sundere valg af fødevarer, der giver dig mulighed for at forblive inden for det sunde grænser for sukker indtag. Gøre sodavand en lejlighedsvis behandling snarere end en drik, man drikker dagligt. En portion almindelige sodavand kan indeholde så meget som 10 teskefulde sukker. Bruge den samme regel for andre søde sager som kager, cookies og is. Begræns dem til én eller to gange om ugen for at holde dit sukkerindtag lave.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære