Sund Kost >> Kost

De Ulemper af sodavand

Skrevet af Suzanne Allen; Opdateret 07 December, 2018

Amerikanerne bruger mere end 13 milliarder liter sodavand om året, ifølge University of Texas Health Science Center på Tyler. Sodavand typisk indeholder kulsyre, sukker, fruktose, phosphorsyre og citric acid, sodium og overskydende kalorier. Desværre, sodavand er ofte en erstatning for vand og andre sundere væsker. Forbrugende sodavand udbytter mange ulemper, herunder dehydrering, for meget sukker indtag, vægtøgning og calcium i stratosfæren.

Højt Indhold Af Sukker

Mange sodavand indeholder betydelige mængder af sukker. En 12-ounce servering af cola, for eksempel, indeholder 39 gram, eller 3.3 spsk sukker. Indtager så store mængder af sukker hæver blodsukkeret, og kan øge din risiko for hjerte-kar-sygdom. Derudover, mange sodavand indeholder high fructose corn syrup eller HFC ' er som deres primære sukker ingrediens. HFC ' er kan stress bugspytkirtlen og føre til, at et svingende blodsukker. Indtager sukkerholdige sodavand dag efter dag kan bidrage til debut af ikke-insulin afhængig diabetes, eller type 2-diabetes.

Sukker i sodavand kan også fodre bakterier i munden. Da bakterierne kan nedbryde sukker, de frigiver en sur biprodukt, der æder emaljen på dine tænder, og kan øge din risiko for at udvikle hulrum.

Vægtøgning

Vægt opnå resultater, når du indtager flere kalorier, end din krop forbrænder. En 12-ounce servering af cola indeholder 140 kalorier, som ofte kaldes "tomme kalorier", fordi de giver ingen næringsværdi. At drikke en dåse cola om dagen i fire uger svarer til indtagelse af 3,920 ekstra kalorier, eller en gevinst på 1,1 kilo, hvis kalorier ikke er brændt. En 160-pund person skal gå for 27 minutter på 3.5 miles per hour til at forbrænde kalorier i en dåse cola, i henhold til kalorie-udgifter analyse, der er fastsat af den MayoClinic.com. Hvis disse kalorier ikke er brændt, kan du få mere end 12 kilo på et år. Derudover, sød-krydret sodavand kan forstyrre appetit signaler og fremme trang til andre sukkerholdige fødevarer.

Calcium Udtømning

Calcium er et vigtigt mineral for stærke knogler og tænder. Forbrugende store mængder af fosforsyre og citronsyre, fælles ingredienser i sodavand, kan nedbryder kalk fra dine knogler og mindske optagelsen af calcium. Blandt kvinder, dette kan føre til dårlig knogle udvikling eller osteoporose, en tilstand karakteriseret ved skøre og svage knogler. Citronsyre kan også udvaskes calcium ud af tænderne, der forlader dem sprøde og mere tilbøjelige til hulrum og dental erosion.

Alternativer til Sodavand

Vand vil altid øverst på listen, når det kommer til de bedste drikkevarer til at drikke. Hvis du ønsker at pifte op dit vand, tilføje nogle friske frugter, grøntsager eller urter til det, og lad det sidde i køleskab til at skabe en infunderes drink. Du kan prøve agurk og mynte, vandmelon og basilikum, eller blåbær og orange. Andre lavt sukker, sunde drikkevarer omfatter urte te, grøn te, kokos vand, med eller uden brus. Når du vælger en danskvand, så sørg for at se på ingrediens-listen og vælge en, uden nogen kunstige tilsætningsstoffer eller sødestoffer.

Om Forfatteren

Suzanne Allen har skrevet siden 2004, med arbejde, der er offentliggjort i "at Spise for Longevity" og "Journal of Health Psychology." Hun er en certificeret gruppe wellness-instruktør og personlig træner. Allen har en Bachelor i kommunikation og informationsvidenskab, en Bachelor i psykologi og en Master of Arts i klinisk psykologi.

ADVERT

Mest populære