Sund Kost >> Ernæring

Ulemperne ved en Diæt Med meget Lidt Kød

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret December 27, 2018

Nogle mennesker vælger at begrænse forbruget af kød for etiske eller sundhedsmæssige grunde, men kød, der faktisk indeholder vigtige næringsstoffer, der kan være vanskeligt at få fra vegetariske kilder. Kød kan være en del af en sund kost, især hvis du vælger kød fra græs-fodrede dyr, der er opdrættet på en human måde i stedet for den kommercielle kød, der kommer fra trange dyre operationer. Valg af etisk rejst kød hjælper dig med at få alle fordelene af kød uden negative konsekvenser for sundhed planet.

Jernmangel

En af de mest almindelige ulemperne ved ikke spiser nok kød, især for kvinder i den fødedygtige alder, er udviklingen af jern-mangel anæmi. Denne tilstand forårsager træthed, svimmelhed, hovedpine, bleg hud og koncentration problemer, der i høj grad kan påvirke din generelle livskvalitet. Rødt kød og lever, er de bedste kilder af hæm-jern, de fleste let absorberes og brugbar form af din krop. Selv om bladgrøntsager og beriget korn produkter indeholder nogle strygejern, det er den non-hæm sort, der er ikke så biotilgængelige for din krop.

Manglende Mæthed

Protein er det vigtigste næringsstof for at fremme mæthedsfornemmelse, at holde dig fra at føle sulten og revving op din metabolisme, især hvis du forsøger at tabe sig, ifølge en undersøgelse fra 2004 i "Journal of the American College of Nutrition." Ville du nødt til at forbruge mere end 2 kopper kogte røde kidney bønner, der indeholder over 450 kalorier, for at få den samme mængde af protein, der findes i en 4-ounce servering af kød, som kun giver omkring 250 kalorier, hvis du vælger magert kød. Kød giver en tæt kilde til protein, som kan være en del af et sundt vægttab plan.

Ikke Nok Zink

Zink, som jern, er et andet vigtigt mineral for det meste findes i kød, især rødt kød. De symptomer, der er forbundet med zink-mangel, såsom nedsat lugte-og smagssans, dårlig immunforsvar, og langsom sårheling, er nogle af de ulemper, der er ved at spise lidt kød. Zink findes i vegetabilske proteiner, såsom grøntsager, frugt og korn, er desværre ikke så godt absorberet som de forskellige animalske proteiner.

Mangel på Kolesterol

Selv om kolesterol har et dårligt ry, det er nu forstået, at kolesterol ikke har direkte virkning på dit blod kolesterol og hjerte-kar-sygdom risikoen, da de fleste af den kolesterol, der cirkulerer i blodet, og er produceret af leveren. Kolesterol findes kun i animalske fødevarer som kød, og spiller en meget vigtig rolle i din krop. Det er i membraner i hver celle i din krop, og er vigtigt for syntesen af kønshormoner, produktion af D-vitamin følgende solen og indlæring og hukommelse.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære