Sund Kost >> Kost

De Ulemper af Chokolade

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 27, 2018

Forbrugende mørk chokolade, kan hjælpe med at nedsætte din risiko for hjerte-kar-sygdomme, forbedre dit blodtryk og fremme af sunde blodpropper, i henhold til en fornyet undersøgelse offentliggjort i Vaskulære Farmakologi i 2015. Det er dog ikke alt sammen gode nyheder. Chokolade indeholder også store mængder af kalorier, fedt og sukker, men så skal du forbruge det kun i moderate mængder.

Kalorier

Chokolade er relativt energi tæt, hvilket betyder, at blot en lille mængde giver et højt antal kalorier. En ounce af mørk chokolade indeholder 170 kalorier, og en ounce af mælkechokolade indeholder 153 kalorier. En ounce er bare lidt mere end 2 spsk chokolade, chips, omkring to-tredjedele af en regelmæssig mellemstore chokolade bar eller en tredjedel af en stor bar, så kan du opleve, at du nemt kan forbruge mere end en portion chokolade og spiser flere kalorier, end du ønsker.

Fedt

Chokolade indeholder også relativt høje mængder af fedt. Mørk chokolade indeholder 12 gram fedt per ounce, herunder 7 gram usunde mættede fedt. Dette beløb er 7 procent af den daglige værdi for fedt og 35 procent af DV-for mættet fedt, hvis du spiser 2.000 kalorier om dagen. Mælkechokolade indeholder 9 gram fedt per ounce, herunder 5 gram mættet fedt. Fedt indeholder flere kalorier per gram end protein eller kulhydrater, så hvis du indtager for meget fedt, kan du have svært ved opholder sig inden for dit daglige kalorie begrænsning. Desuden vil en overdreven mættet fedtindhold forbrug øger din risiko for Type 2-diabetes og hjerte-karsygdomme.

Sukker

Sukker giver kalorier uden at give nogen af de essentielle næringsstoffer. Kvinder bør spise mere end 25 gram tilsat sukker om dagen, og mænd ikke mere end 38 gram, i henhold til American Heart Association. Tilsat sukker er sukker og sirup, der er tilføjet under forarbejdning og fremstilling af fødevarer og drikkevarer. Hver gram mørk chokolade indeholder 6.8 gram sukker, og en ounce af mælkechokolade indeholder 15 gram.

Overvejelser

Selv om mælk chokolade kan være en smule lavere i kalorier og fedt, end mørk chokolade, er det højere indhold af sukker og lavere i sundhed-beskyttelse af flavonoider, at chokolade giver. Flavonoider er antioxidanter, der beskytter cellerne fra skader forårsaget af metaboliske biprodukter, kaldet frie radikaler. Opt for omkring et gram mørk chokolade et par gange hver uge, og spise det i stedet for andre, mindre sunde snacks i stedet for at tilføje det til lækkerier, du allerede indtager hver dag. At spise chokolade en gang imellem i små mængder vil hjælpe dig med at maksimere fordelene ved at spise chokolade samtidig minimere risikoen.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære