Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Ulemperne af Kulhydrat belastning?

Skrevet af Mike Samuels; Opdateret 17 December 2018

Atleter ofte kulhydrat belastning forud for konkurrence som en måde at øge energi-butikker og øge ydeevnen. Det indebærer at skære din kulhydrat indtagelse lidt omkring en uge, før et arrangement, og derefter spise en meget højere end normale kulhydrat indtag i tre dage eller så på forhånd. Ideen er, at det nedbryder muskler af deres primære kilde til brændstof -- glykogen -- før du lægger dem tilbage op igen, som kan bidrage til at øge udholdenhed. Mens dette kan være en meget gavnlig praksis, der er også potentielle ulemper.

Potentielle Vægtøgning

Dem, der deltager i carb loading vil normalt få 1 til 3 pund, noter diætist Nancy Clark. Dette er på grund af den øgede glykogen lagring og det faktum, at for hvert gram kulhydrat der er lagret, skal du også gemme omkring 3 ounces vand. Selvom dette ikke er et problem for mange atleter, hvis du konkurrerer i en sport, der har specifikke vægtklasser, er dette ekstra vægt kunne tage dig over din kropsvægt mål og klasse.

De Bloat Faktor

Erfarne løbere kan have deres carb loading-protokollen godt rutineret, men hvis det er din første gang, at vælge den forkerte fødevarer kan være en potentiel katastrofe. Indtagelse af for mange fiberholdige kulhydrater kan føre til oppustethed, gas og diarré. Det vigtigste er at holde sig hovedsageligt med lav-fiber kulhydrater, såsom frugt, juice, hvidt brød og pasta, ris kager, müsli-barer, frugt og juice.

Den Energi Crash

Selvom designet til at øge energi-niveauer, carb loading kunne potentielt medføre en energi crash, skriver ernæringsekspert Dr. Jonny Bowden i "De 150 Mest Effektive Måder at Øge Din Energi." Bowden hævder, at dette skyldes, at spiking af blodsukker og insulin-niveauer, der kan efterlade dig til at føle dig sløv og træt, når de falder ned igen. Dette kan være en reel ulempe, hvis du går glip af et måltid i løbet af din carb loading fase eller ikke har adgang til carb-baserede fødevarer og drikkevarer under arrangementet.

Spille Det Sikkert

Den bedste måde at nærme carb loading er at eksperimentere et par uger før store begivenhed. Oprette en falsk begivenhed, hvor du øver dig et ilægning af protokollen. Dette vil gøre dig i stand til at finde den rigtige mængde og typer af kulhydrater, der fungerer bedst for dig. Aldrig forsøge en ny tilgang, eller nye fødevarer, før din nøgle konkurrence. Arbejde med en sports ernæringsekspert eller diætist til at diskutere de præcise behov i din sport og event, med hensyn til carb loading.

Om Forfatteren

Mike Samuels begyndte at skrive til hans eget fitness hjemmeside og de lokale publikationer i 2008. Han er uddannet fra Peter Symonds College i STORBRITANNIEN med A-Niveauer i loven, erhvervsliv og idræt, og er en fuldt kvalificeret personlig træner, sports massage terapeut og korrigerende motion specialist med akkrediteringer fra Førende Internationale.

ADVERT

Mest populære