Sund Kost >> Kost

Gør Fordøjelsen Langsomt Ned Som Folk Alder?

At blive ældre er både fordele og ulemper. På den positive side, får du mere tid til at slappe af og nyde livet. På negativsiden er sundhedsmæssige udfordringer, der følger med alderdommen, herunder fordøjelsessystemet sundhed disorders. Fordøjelses problemer, der kan forekomme på alle alderstrin, men som du bliver ældre, og kroppen producerer mindre mave syre og mindre spyt, og dermed bremse din fordøjelse. Lær hvorfor fordøjelses problemer opstår med alderen, og du vil vide, hvad de skal gøre for at opretholde en velfungerende fordøjelsessystem, som du alder.

Reduceret Fordøjelsessekreter

Parietale celler udskiller omkring 2 liter saltsyre dagligt for at etablere den optimale pH-værdi for en effektiv funktion af fordøjelsesenzymer. Denne syre dræber også bakterier og hjælper på fordøjelsen ved at lave mad opløselig. Tilstrækkelig saltsyre er afgørende for en problemfri fordøjelse. Mavesyre kan falde med alderen, rapporter University of Oklahoma. Selv om enzymer kan fortsat er tilstrækkelige som du alder, graden af fordøjelsessekreter falder markant på grund af opbremsning af fordøjelseskanalen, og dette påvirker fordøjelsen samt optagelse af næringsstoffer. Undgå stress og bekymring, fordi det hæmmer sekretion af saltsyre.

Fald i celletal

Fremme i alder bringer uundgåelige ændringer, der kan påvirke funktionen af de organer, såsom mave-tarmkanalen. Ifølge en artikel offentliggjort i "Neurogastroenterology og Motilitet," interstitielle celler i tyktarmen og den menneskelige mave fald i antal med alderen, hvilket reducerer den funktionelle kapacitet af tarmene langsommere fordøjelse. Se din læge, hvis du oplever fordøjelse problemer med ældning.

Mindre Fysisk Aktivitet

Som du rykke i alder, din krop kan være mindre, der er involveret i fysisk aktivitet, så du forbruge mindre energi. Stofskiftet reduceres med 1 procent til 2 procent per årti efter 20 år. Dette sker som følge af et tab af muskelmasse med alderen. Muskelmasse, herunder skelet muskler og glatte muskler, falder med alderen, hvilket fører til en langsommere stofskifte på grund af reduceret muskel aktivitet. Dette kan til gengæld føre til en langsommere fordøjelse.

Irritation fra Medicin

Vanskeligheder med at synke medicin kan frigive kemikalier, der irriterer overfladen af fordøjelsessystemet og kan føre til kritikken, mavesår og perforering, noter Johns Hopkins Medicine. Anti-inflammatoriske lægemidler, ofte irritere tyktarmen og mavesækken, og ældre mennesker er i højere risiko for irritation, fordi de er tilbøjelige til at tage medicin. Hvis du føler smerte ved indtagelse af medicin, og underrette din læge med det samme.

Om Forfatteren

Jean Harvey har været en professionel skribent siden 2001. Han har skrevet for mange offline og online publishers, herunder "Buffalo News", "Daytona Gange" og "Natural Muscle Magazine." Harvey skriver også for Bloginity.com og Bodybuilding.com. Han har en kandidatgrad i human ernæring fra københavns Universitet Cornell University.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Goodshoot/Getty Images
ADVERT

Mest populære