Sund Kost >> Andre

Fordøjelsen Fakta

Oversigt

Mave, eller GI, - tarmkanalen er 23 meter lang-omkring den lodrette højde af en to-etagers bygning. Fordøjelseskanalen proces indebærer at nedbryde den mad, i din mave-tarmkanalen i absorberbare komponenter, der bidrager til et godt helbred. Hele fordøjelseskanalen består af munden, spiserøret, maven, tyndtarmen, tyktarmen og tilbehør organer, som den bugspytkirtel, lever og galdeblære.

Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images

Hvor Hurtigt Virker Fordøje Protein?

Protein fordøjelse begynder i maven, hvor saltsyre og pepsinogen skabe pepsin, et enzym, der hjælper med at nedbryde protein. Den tid, det tager at fordøje protein, afhænger af flere faktorer, herunder temperatur af maden, den tid på dagen, mængden af protein, surhedsgrad i maven og koncentration af pepsin. Komplet nedbrydning -- fra indtagelse til fjernelse -- typisk tager 24 til 72 timer, alt afhængig af den enkelte.

Jupiterimages/Pixland/Getty Images

Hvad Er Mave-Juice i Munden Kaldet?

Fordøjelse begynder, når du første se, lugte eller endda tænker på mad. Kirtler i munden udgivelse spyt, der indeholder vand, elektrolytter, slim og et par enzymer, herunder spyt amylase. Slim i spyt hjælper med at smøre mad og gør det hænger sammen. De enzymer, der begynder at bryde mad ned kemisk.

Thinkstock/Comstock/Getty Images

Hvor Meget af et Vitamin Bliver Fordøjet?

Tyndtarmen er det primære organ, hvor fordøjelse og absorption finder sted. Tilbehør organer, som bugspytkirtel og galdeblære, udgivelse mavesyren i tyndtarmen. Tyndtarmen går derefter gennem en serie af bevægelser kaldes segmentering og pendul-bevægelse, at flytte den fordøjet mad gennem det. Under normale forhold, du fordøje og absorbere 92 til 97 procent af vitamin fra din mad, i henhold til "Ernæring og Du" af Joan Salge Blake. Hvis du har en fordøjelsessystemet sygdom eller en lidelse, der kolliderer med optagelse af næringsstoffer, såsom cøliaki, kan denne andel kan være væsentlig lavere.

Thinkstock Images/Comstock/Getty Images

Kan Fedt Blive Fordøjet i Munden?

Korrekt fordøjelsen af fedt er afhængig af tilstedeværelsen af galde, en mave væske, der produceres af leveren og opbevares i galdeblæren. Galdeblæren udgivelser galde til tyndtarmen, når fedtet er til stede. På grund af dette, fedtstoffer, der ikke kan fordøjes i munden, og fordøjelsen af fedt starter ikke, før fødevarerne når tyndtarmen.

Jupiterimages/Pixland/Getty Images

Hvor Lang tid til at Fordøje et Vitamin?

Den tid, det tager at fordøje en vitamin afhænger af flere faktorer, herunder vitamin form og renhed af vitamin. Tablet-vitaminer plejer at tage omkring fire til seks timer. Vitaminer i kapsel form kan tage omkring en time og en halv. Væsker vitaminer fordøjes hurtigere end andre vitamin-former, fordi de fleste af fordøjelsen er allerede gjort. Du kan fordøje et flydende vitamin på under en time.

Hemera Teknologier/Fotos.com/Getty Images

Hvad Er den Ufordøjelige Mad, Der Bidrager til at Stimulere Fordøjelsessystemet Hedder?

Den ufordøjelige mad, der hjælper med at stimulere fordøjelsessystemet er nævnt som fiber. Tilstedeværelsen af fiber i din fordøjelseskanalen signaler, din lille tarmen til at trække i vand. Dette vand tilføjer bulk til afføringen og gør det blødere, så det er lettere at passere, og kræver mindre anstrengelse. Nuværende fiber anbefalinger er 14 gram for hver 1.000 kalorier du spiser.

Brand X Pictures/Brand X Pictures/Getty Images

Kan Fiber kan Fordøjes af Kroppen?

Din krop kan ikke fordøje fibre, men det betyder ikke, kulhydrat har ingen ernæringsmæssig fordel. Fiber kan sænke din risiko for at få forstoppelse, og som et resultat, er din risiko for at udvikle mave-problemer, som diverticulosis og hæmorider. Fiber hjælper også med at forhindre højt kolesteroltal, hjertesygdomme og type 2-diabetes. Der er lovende forskning, der fiber kan også hjælpe med at reducere din risiko for at få tyktarmskræft, selv om flere undersøgelser er nødvendige for at træffe endegyldige udsagn.

Jupiterimages/Polka Dot/Getty Images

Hvor Lang tid til at Fordøje Fibre?

Da din krop ikke kan fordøje fibre, det bevæger sig gennem dit fordøjelsessystem, indtil det er fjernet fra din krop. Det tager omkring seks til otte timer for maden at passere gennem maven og tyndtarmen, og så er det stadig i din store tarmen i flere timer. Fuldstændig fjernelse fra kroppen kan tage et par dage. De nøjagtige transittider af fiber, afhænger af individuelle egenskaber og hvad der ellers er til stede i fordøjelsessystemet.

Liquidlibrary/liquidlibrary/Getty Images

Hvor Meget af Valle Protein, som kan Fordøjes?

Protein fordøjelighed er bestemt af, hvor godt aminosyrer, der udgør proteiners er absorberet i tyndtarmen. Mælkeproteiner, som valle protein, har en fordøjelighed på 95 procent i mennesker. Soja proteiner har en fordøjelighed på 91 procent, og ært proteiner har en fordøjelighed på 89 procent.

Brand X Pictures/Brand X Pictures/Getty Images

Kan Amylase Fordøje Protein?

Amylase er et enzym, der produceres i bugspytkirtlen, og i spytkirtlerne i munden. Amylase er med til at nedbryde kulhydrater, så kroppen kan fordøje dem. Enzymet ikke spiller en rolle i protein fordøjelse. Det enzym, der udløser protein fordøjelse kaldes pepsin og er udgivet i maven.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

ADVERT

Mest populære