Sund Kost >> Ernæring

Forskellige Ord for Sukker på Etiketterne på Fødevarer

Skrevet af Elizabeth Brown; Opdateret: 06 December, 2018

Ernæring etiketter på emballerede fødevarer i de Forenede Stater er forpligtet til at liste den samlede gram sukker per portion, ud over at give en liste over alle de ingredienser produktet indeholder. Men når det kommer til at ingrediens lister, "sukker" er ikke det eneste navn, sukker går. Der er mindst et dusin forskellige kilder til sukker i fødevarer, der er repræsenteret ved forskellige ord på mad og drikke etiketter.

Sukker på Etiketterne på Fødevarer

Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration kræver, at alle emballerede fødevarer og drikkevarer til listen sukker indhold per servering. Denne information skal vises på et produkt, der er om ernæring etiketten, sammen med ting som kalorieindhold, fedt, natrium-og fiberindhold.

Men producenterne er ikke forpligtet til at liste, hvor meget af den samlede sukker i mad eller drikke er naturligt forekommende (som med, siger, 100% frugt juice), og hvor meget der kommer i form af tilsat sødestoffer. De fleste af sukker i den typiske Amerikanske kost er dem, der er tilføjet til fødevarer og drikkevarer under forarbejdning og tilberedning. Til spot tilsat sukker eller sødestoffer, der er i et produkt, skal du se under næringsstof info til sin ingrediens liste.

Fælles Navne For Sukker

Ifølge U.S. Dept. of Health og Human Services, tilsat sukker dukke op på mad og drikke etiketter under følgende navne: Vandfri dextrose, brun farin, rørsukker-krystaller, sukkerrør, majs sødemiddel, majs sirup, majs sirup, faste stoffer, crystal dextrose, fordampet sukkerrør juice, fruktose, sødemiddel, frugtsaft, koncentreret, high-fructose corn sirup, honning, flydende fructose, malt, sirup, ahornsirup, melasse, pandekage med sirup, raw sugar, sukker, sirup og hvidt sukker.

Andre typer af sukker, kan du ofte se på ingrediens lister er fructose, lactose og maltose. Fruktose er sukker, der stammer fra frugt og grøntsager; laktose er mælkesukker; og maltose er sukker, der kommer fra korn.

Mindre Almindelige Navne For Sukker

Den HHS liste af sukker navne er på ingen måde udtømmende. I henhold til nonprofit Fødevare Etiket Bevægelse, der er næsten 100 forskellige navne for sukker og sukker-alkoholer på ingrediens lister. Nogle af de mindre synlige sukker navne omfatter carbitol, koncentreret frugtsaft, majs sødemiddel, diglycerider, disaccharider, fordampet sukkerrør juice, erythritol, Florida krystaller, fructooligosaccharider, galactose, glucitol, glucoamine, hexitol, inversol, isomalt, maltodextrin, maltet byg, malt, mannitol, nektar, pentose, rosin sirup, ribose ris sirup, ris malt, ris sirup faste stoffer, sorbitol, sorghum, sucanat, sucanet, xylitol og zylose.

Bestemmelse Af Tilsat Sukker Indhold

Om ernæring etiketter, ingredienser, der er opført i rækkefølge efter faldende vægt. Den relative position af sukker -- af nogen af dets navne -- i en ingredienslisten angiver, om et produkt indeholder masser af sukker eller bare et lille beløb. Produkter denne liste sukker kilder nær toppen af ingredienslisten eller har flere typer af tilsat sukker på hele listen har et højt sukker indhold.

Om Forfatteren

Elizabeth Brown er en journalist, der dækker sundhed, ernæring, kultur og aktuelle begivenheder. Hun har skrevet til en lang række web og trykte publikationer, herunder sundhed sites som Godt + Godt NYC, Alignyo, og HuffPo at Leve Sundt. Hun er tidligere redaktør-in-chief af women ' s health blog Blisstree.com og redaktør og skribent på AARP.org. Hun har et certifikat i ernæring fra Cornell og en Master of Arts i offentlig kommunikation fra American University.

ADVERT

Mest populære