Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Forskellen Mellem en Afbalanceret Kost og en ensidig Kost?

Skrevet af Brynne Chandler; Opdateret: 06 December, 2018

Alle velrenommerede ernæringsekspert vil fortælle dig, at nøglen til et godt helbred, er at spise en afbalanceret kost. Se på alle de kost planer derude, og de forskellige krav, der er fremsat af deres tilhængere, at definere "sund" kan være en udfordring. Vil du høre, at kulhydrater er gift, at fedtstoffer er død, at du kun bør spise rå fødevarer, der aldrig spiser kød. Mens visse ting, som at undgå animalske produkter, er et spørgsmål om personlig etik, spise en afbalanceret kost er blot at sikre, at din krop får alle de næringsstoffer den har brug for, så du kan se og føle dit bedste.

Tip

En afbalanceret kost, der giver dig det fulde spektrum af næringsstoffer, som din krop har brug for til at fungere på sit peak performance niveau, samtidig med at en ensidig kost er generelt mangler på næringsstoffer og for fuld af skadelige ingredienser.

Definition af en Afbalanceret Kost

En afbalanceret kost er én, der giver den optimale andel af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer, men det er ikke nok i sig selv. Hvad slags kulhydrater, proteiner og fedt du tager på, er vigtigere, end hvor mange af hver. En kost af donuts, stegt kylling og is giver dig en smule af hver makronæringsstoffer, men det har ikke den samme virkning på din krop som en diæt, bygget op omkring pasta, oksekød og ost, eller man fokuseret på friske salater, grillet fisk og fedtholdige mælkeprodukter. Det vigtigste er at spise den bredeste udvalg af ernæringsrigtige fødevarer, kan du samtidig opretholde en rimelig kalorie tæller.

Hvorfor Du Har Brug For Kulhydrater

Kulhydrater er kroppens vigtigste kilde til energi, fordi sukker, stivelse og fibre er let for kroppen at nedbryde. Den energi du får fra sukker og stivelse-feeds, at dine muskler og din hjerne, mens fiber hjælper med at holde dig følelsen fuld og aids i sund fordøjelse og udskillelse. Simple kulhydrater, som findes i hvidt brød, behandles bagværk og pasta kan give dig et hurtigt boost af energi, men de kan også føre til et nedbrud, når kroppen frigiver insulin for at opsuge den ekstra sukker i blodet. En sund balance af kulhydrater, ikke at udelukke, pasta eller brød, men det bør omfatte friske grønsager, hel frugt og fuldkorn som brune ris og quinoa.

Hvilke Proteiner Tilbyde Din Krop

Proteiner er byggestenene i musklerne, og findes i animalske produkter, samt bønner, nødder og bælgfrugter. Høj-fedt, proteiner såsom rødt kød, og fuldfede mejeriprodukter er ikke det bedste valg for en afbalanceret kost, fordi mængden af mættet fedt opvejer den protein, de tilbyder. For meget mættet fedt i din kost kan føre til en stigning i low-density lipoprotein, eller LDLs, i din blodbanen, som sætter dig i risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og visse typer af kræft. En afbalanceret kost ville få sit protein fra nødder, bønner, bælgfrugter og fedtfattige mejeriprodukter, som alle tilbyder masser af næringsstoffer med langt færre kalorier.

Hvorfor Fedtstoffer Er Nødvendige

Sunde fedtstoffer er nødvendige for at holde din hud smidig. De er også nødvendige støtte i celle vækst og giver energi. Essentielle fedtsyrer som omega-3 findes i fisk, avocado og olivenolie indeholder også kraftige antioxidanter. Disse fungerer som rust remover til at gennemsøge dine celler rene af frie radikaler, der kan forårsage hjertesygdomme, slagtilfælde og visse typer af kræft. Frie radikaler kan også bidrage til, at de synlige tegn på ældning. En afbalanceret kost med sunde fedtstoffer, snarere end at forlade sig på de farlige transfedtsyrer i masse-fremstillet bagværk og arterie-tilstopning animalsk fedt, der findes i rødt kød og fuldfede mejeriprodukter.

Om Forfatteren

Emmy-nominerede manuskriptforfatter Brynne Chandler er en enlig mor til tre, der deler sin tid mellem professionel forskning og varieret madlavning, fitness og hjem & have virksomheder. En løbe-entusiast, der jævnligt deltager i San Francisco ' s Bay til Breakers køre, Chandler virker som en uafhængig restauratøren, at forberede sunde, nærende måltider for Phoenix-området beboere. Hendes arbejde har optrådt i Houston Chronicle og San Francisco Chronicle, blandt andre steder. Hun er hårdt på arbejde på sin første kogebog, som kombinerer enkle, friske opskrifter med videnskab-baseret urtemedicin.

ADVERT

Mest populære