Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Forskellen Mellem Store & Trace Mineraler?

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret: December 02, 2018

Din krop har brug for en bred vifte af næringsstoffer hver dag for at holde sig sund. Mineraler, som er organiske forbindelser, der kommer fra jorden, er en af disse grupper af næringsstoffer. Der er 16 i alt mineraler, som er opdelt i to grupper, vigtige mineraler og spormineraler, baseret på hvor meget du skal bruge hver dag. Begge grupper af mineraler er lige så vigtigt for din sundhed, som du bare nødt til at spise mere af de vigtigste mineraler for at give din krop hvad den har brug for.

De Vigtigste Mineraler

De vigtigste mineraler, også nogle gange refereret til som macrominerals, omfatter calcium, natrium, kalium, magnesium, fosfor, chlorid og svovl. Selv om specifikke beløb, der adskiller sig, i almindelighed, er du nødt til at tage i mere end 100 milligram af hver enkelt mineral. Det er derfor, de er klassificeret som vigtige. Mens nogle af de vigtigste mineraler, har deres egen uafhængige funktioner, mange af dem til at arbejde sammen for at holde dig sund.

Calcium og fosfor holde dine knogler og sunde tænder, mens natrium, kalium, calcium og magnesium, som alle arbejder sammen om at gøre sikker på, at nerverne kan sende signaler korrekt. Chlorid arbejder med natrium og kalium for at opretholde en korrekt væskebalance, men det er også af afgørende betydning i skabelsen af mave-syre, officielt hedder saltsyre. Svovl hjælper til at opbygge protein molekyler.

Vigtigste Mineraler, som Elektrolytter

De fleste af de vigtigste mineraler, specielt natrium, kalium, calcium, magnesium, klorid og fosfor, er også klassificeret som elektrolytter, eller kemikalier, der leder elektricitet, når det blandes med vand. Den elektricitet, der skabes, når elektrolytter, der bevæger sig ind og ud af dine celler, der hjælper med at holde din krop hydreret, sikrer, at dine nerver og muskler fungerer korrekt, afbalancerer pH-værdien i blodet, holder blodtryk normalt, og hjælper med at reparere beskadiget væv.

En elektrolyt ubalance kan medføre en lang række symptomer, herunder træthed, moodiness, kvalme, muskel-kramper og-svaghed, øget tørst, forvirring, uregelmæssig hjertebanken, mavesmerter, appetitløshed og forstoppelse. Det er en anden grund er det vigtigt at få nok af de vigtigste mineraler hver dag, og sørg for at genopfylde nogen elektrolytter tabt under træning.

Trace Mineraler

Trace mineraler, ellers kendt som microminerals, er jern, selen, mangan, kobber, jod, zink, kobolt, molybdæn og fluorid. Alle spor mineraler, der er grupperet sammen, fordi du har brug for mindre end 100 milligram af hver eneste dag. Selv om du har brug for dem i mindre mængder, det betyder ikke, at de er mindre vigtige.

Jern er en vigtig del af din røde blodlegemer og hjælper med at transportere ilt i hele din krop. Kobber, mangan, molybdæn og zink indgår i mange enzymer, som er nødvendige for enhver kemisk reaktion i din krop. Zink spiller også en vigtig rolle i sårheling, evnen til at smage og sæd produktion. Selen virker som en antioxidant og samarbejder med jod for at holde din skjoldbruskkirtel sund. Chrom hjælper med at holde dit blodsukker normalt, mens fluorid holder knogler og tænder stærke.

Får Nok i Din Kost

Selv om de fleste multivitamin kosttilskud indeholder alle de mineraler, du har brug for, naturlige former af næringsstoffer er altid bedst, og de fleste mennesker kan få alle de mineraler, de har brug for ved at spise en varieret kost.

Både store og spormineraler er fundet i alle typer af fødevarer, fra frugt, grøntsager, nødder og frø til hele korn, kød og mælk. I stedet for at spise det samme mad hver dag, variere dit valg af fødevarer og omfatte masser af forskellige typer af fødevarer.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers er en holistisk ernæringsekspert med en bachelorgrad i mad og ernæring og et certifikat i holistisk ernæring rådgivning. Hun har en baggrund i funktionel ernæring og 8 udgivne bøger, herunder Alt Guide til tarmfunktionen, Alt Guide til Ketogen Diæt, og Alt Guide til Intermitterende Fastende.

ADVERT

Mest populære