Sund Kost >> Sunde Måltider

Forskellen Mellem Lacto-Ovo Vegetarer & Lacto Vegetarer

Skrevet af Sukhsatej Batra, Ph. D.; Opdateret December 27, 2018

Bortset fra nogle eller alle animalske fødevarer fra din kost, vil du placere dig i en befolkning af mennesker, der kommer under den brede kategori af vegetarer. Rene vegetarer eller veganere stole på -- og kun forbruge -- fødevarer af vegetabilsk oprindelse til at opfylde deres ernæringsmæssige behov. Selv om plante-baserede fødevarer, der er fremherskende i kosten af lacto-ovo vegetarer og lacto vegetarer, lacto-ovo vegetarer omfatter både æg og mælkeprodukter i maden, mens lacto vegetarer kun omfatter mejeriprodukter i deres kost.

Lacto-Vegetar Kost

Inddragelse af mejeriprodukter såsom mælk, yoghurt, ost og smør i en diæt af grøntsager, frugt, bønner, nødder, frø og kerner, tilføjer vigtige næringsstoffer såsom calcium, fosfor, vitamin D og vitamin B-12 til at lacto-vegetar kost. Men, som lacto vegetarer ikke spiser æg, kød, fjerkræ eller fisk, spise en bred vifte af plante-baserede fødevarer, der hver dag bidrager til at opfylde deres proteinbehov. Forbrugende sojaprodukter som tekstureret vegetabilsk protein, tofu og tempeh på en regelmæssig basis tilføjer også god kvalitet protein, B-vitaminer og nogle essentielle fedtsyrer.

Lacto-Ovo Vegetarisk Kost

De fleste Amerikanske vegetarer er lacto-ovo vegetarer, der udelukker alle former for kød, fjerkræ og fisk fra deres kost, men tilsætning af æg tilføjer variation og fleksibilitet. Æg giver næringsstoffer såsom protein, D-vitamin, og nogle B-vitaminer, samt antioxidanter, lutein og zeaxanthin, der forhindrer macula degeneration. Godt planlagt lacto-ovo vegetarisk kost er sund og nærende, når de indeholder en bred vifte af fødevarer fra forskellige fødevaregrupper.

Udfordringer af Vegetarisk Kost

Samtidig undgå kød og kødprodukter er relativt let, tilstedeværelsen af animalske ingredienser i forarbejdede fødevarer som cookies, kager, is og refried bønner kan være en udfordring for vegetarer. For at sikre, at en fødevare, som opfylder dine behov som en vegetar, uddanne dig selv om oprindelsen af forskellige ingredienser, der er opført på etiketterne på fødevarer. Som en lacto-ovo vegetar, at undgå fødevarer, der indeholder ingredienser af animalsk oprindelse, såsom svinefedt, keratin, talg, carmine og gelatine. I tillæg til animalske ingredienser, lacto vegetarer bør kigge efter, og afstå fra at spise fødevarer, der liste, æg og ægprodukter, som albumin på etiketterne på fødevarer.

Fordelene ved Vegetarisk Kost

Nøje planlagt vegetarisk kost omfatter en bred vifte af fødevarer, der er normalt en fordel i at forhindre, at nogle sygdomme. De fleste lacto-vegetar og lacto-ovo vegetarisk kost giver store mængder af fibre, komplekse kulhydrater, vitaminer, mineraler og fytokemikalier på grund af regelmæssig indtagelse af frugt, grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Derudover vælge fedtfattig eller fedtfri mælk og mejeriprodukter og begrænse indtag af fødevarer, der er rig på sukker og fedt hjælpe med at kontrollere kalorieindtag. Disse faktorer bidrager til den lavere forekomst af fedme, forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdom, Type 2 diabetes og visse former for kræft hos vegetarer.

Om Forfatteren

Som forsker og underviser, Sukhsatej Batra har været at skrive instruktions-materiale, videnskabelige artikler og tekniske dokumenter, som siden 2001. Hun har en alsidig videnskabelig baggrund, der arbejdede inden for ernæring, molekylærbiologi og biokemi. Batra har en Ph.d. i fødevarer og ernæring, og et certifikat i professionel teknisk kommunikation.

ADVERT

Mest populære