Sund Kost >> Kost

Hvad Er Forskellen Mellem EPA & DHA Sundhedsmæssige Fordele?

Hvis du er som de fleste Amerikanere, at du ikke får nok omega-3 fedtsyrer. EPA og DHA er to sådanne gavnlige fedtstoffer, der findes i fed fisk som laks. Få flere af disse fedtstoffer i din kost hjælper med at sænke din risiko for hjertesygdom, blandt andre ting. Mål at spise en bred vifte af fisk mindst to gange om ugen, anbefaler American Heart Association. Mens fede fisk indeholder både EPA og DHA, som hver af disse fedtstoffer har deres egne unikke fordele.

DHA Fordele Hjernen

Når fedtsyrer konkurrerer for indrejse i hjernen, hjernen viser en præference for at DHA er bedre end andre. DHA er særligt afgørende for korrekt spædbørns udvikling af hjernen. Det spiller en central rolle i udviklingen af nervesystemet, vækst og visuel funktion i spædbørn. En kost rig på DHA forbedrer indlæringsevnen, der henviser til, at DHA-mangel er knyttet til læring underskud. Voksne har brug for DHA i hjernen vedligeholdelse så godt. Som hjernen aldre, DHA bidrager til at bekæmpe mod en kognitiv tilbagegang.

EPA Lindrer Depression

Øge dit indtag af omega-3 fedtsyrer hjælper med at lindre symptomer på depression. Forskere i STORBRITANNIEN har udført en meta-analyse af eksisterende undersøgelser for at kunne fastslå effektiviteten af EPA i forhold DHA på depression. Forskerne fandt, at 28 ud af 241 undersøgelser som opfylder deres kriterier. Meta-analysen viste, EPA, men ikke DHA synes at være ansvarlig for at få en depression. Meta-analysen er offentliggjort i oktober 2009 udgave af "Journal of the American College of Nutrition."

DHA Fordele hjertesvigt

Fiskeolie hjælper med at forebygge hjertesvigt, men virkningsmekanismen var tidligere ukendt. University of Maryland forskere undersøgt effekten af en kost med DHA af sig selv, DHA plus EPA og EPA alene. Undersøgelsen fandt, at DHA, ikke EPA var effektiv til behandling af hjertesvigt. Forskerne konkluderede, at supplere DHA, EPA, som ikke havde nogen fordel i forhold til at tage DHA alene. Undersøgelsen blev offentliggjort i oktober 2010 udgave af "Journal of Pharmacology og Eksperimentelle Behandlinger."

EPA Beskytter Mod Åreforkalkning og Blodpropper

Blodplade aktivering gør det muligt for blodet til at hænge sammen, da det cirkulerer gennem blodkarrene. Dette spiller en central rolle i farlige blodprop dannelse og åreforkalkning, og er et kendetegn for hjertesygdomme. Den første indikation af, blodplade aktivering er en stigning i den gennemsnitlige blod volumen. University of Missouri-Kansas forskere har fundet ud af EPA, men ikke DHA sænker betyde blod volumen og dermed reducerer blodplade aktivering. Undersøgelsen blev offentliggjort i oktober 2002-udgaven af tidsskriftet "Fedt."

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder
ADVERT

Mest populære