Sund Kost >> Kost

Forskellen Mellem Brun farin Og Sukker i Rå

Skrevet af Susan Miller; Opdateret: 06 December, 2018

Når du tilføjer sødme til din morgen kop kaffe, mest sandsynligt, du vælger hvid, stødt melis. Du kan også bruge sukker i rå eller brun sukker, er begge produkter af sukkerrør rensning. Sukker i raw eller raw sukker, er en lys, gylden brun krystal, der har en mild, karamel smag. Brunt sukker er mørkere i farven og mere trægt i tekstur, og har en klar karamel smag.

Ernæringsmæssige Sammenligning

Det er en udbredt misforståelse, at råsukker er mere naturligt, og derfor er mere nærende, end brunt sukker. Mens det er rigtigt, at råsukker er lidt mindre raffineret end brunt sukker, der både giver omkring 15 kalorier pr teskefuld, som alle kommer fra simple kulhydrater. Selv om deres ernæringsmæssige profil, er nøjagtig den samme, dog, brun farin og sukker i rå have æstetiske forskelle, der giver dem en unik smag profiler.

Råsukker

Når sukkerrør ankommer fra de felter, sukker millers male, og tryk på det for at udvinde den søde saft. Krystaller der dannes i den væske, der er granulater, kaldet råsukker. Efter at gå gennem filtrering og varmt vand vasker, sukker indeholder 96 procent af saccharose og 4 procent af vegetabilske materialer, der er indeholdt i mor flydende. Vakuum-tørring dette produkt efterlader en gylden brun farve og sød smag, men meget ringe ernæringsmæssig værdi, bortset fra kalorier fra kulhydrat indhold. Den rå sukker kan enten gå til forbrugeren eller til raffinaderiet for yderligere behandling.

Melasse

Efter filtrering ud plante papirkurven og rå sukker krystaller, møllere langsomt fordampe væsken, hvilket resulterer i en stor, brun blanding, kaldet melasse. Melasse indeholder 46 procent opløst sukker og andre sukkerarter, 3 procent protein; små mængder af mineraler som calcium, fosfor, magnesium og svovl; sporstoffer som kobber, jern, mangan og zink og B-vitaminer. Melasse er brugt til både menneskers og dyrs forbrug. Producenterne kan også blande det med råsukker, for at lette transporten til raffinaderiet, eller med hvidt sukker til at give brun sukker.

Hvidt Sukker

På raffinaderiet, rå sukker og melasse blanding undergår yderligere vask med varmt vand og en adskillelse gennem centrifugering og filtrering. Den naturligt hvide krystaller, der fortsat er 99,9 procent saccharose. Dette sukker kan gå til slibemaskiner at producere forskellige størrelser af granulat -- alt fra krystaller pulver -- til brug i husholdning og kommercielle madlavning og aroma.

Brunt Sukker

At blande hvidt sukker krystaller med forskellige mængder af melasse resulterer i en blød, klumpet produkt, der hedder brown sugar. Mængden af tilsat melasse afhænger af producenten, men du kan forvente, lys brun sukker til at indeholde 3,5 procent melasse, mens mørk brun sukker kan indeholde 6,5 procent melasse.Brunt sukker giver smag af melasse til opskrifter og tilføjer fugt til at lave en blødere konsistens.

Om Forfatteren

Susan Miller har skrevet siden 1970. Hun har publiceret artikler i trykte tidsskrifter og online sites, herunder "Mutation Research" og "Toxicological Sciences." Miller har en bachelorgrad i kemi fra University of Florida, samt en kandidatuddannelse i biokemi og en Ph. D. i cellebiologi fra Texas A&M University.

ADVERT

Mest populære