Sund Kost >> Sunde Måltider

Kostvaner af den Asiatiske Befolkning,

Den Amerikanske kost, som uden tvivl er en af den unhealthiest i verden, er også en af de vigtigste medvirkende faktorer til, at epidemier af fedme, diabetes og hjertesygdomme, der plager denne og andre industrialiserede nationer. Derimod kostvaner af traditionelle Asiatiske kulturer fremme robust sundhed, levetid og væsentligt lavere priser for degenerative sygdomme.

Komponenter af Asiatiske Kost

Den traditionelle Asiatiske kost aktier meget til fælles med middelhavskosten, noter Cornell University forsker T. Colin Campbell. Begge er overvejende plante-baserede og omfatter kød sjældent og i små mængder. Den Asiatiske kost understreger, ris og fuldkorn, efterfulgt af frugt, grøntsager, bælgfrugter, nødder og frø. Asiaterne også gøre en daglig vane med indtagelse af grøn og sort te, og forbruge plante-baseret alkoholiske drikkevarer såsom skyld, øl og vin moderat. Små mængder af mejeriprodukter og fisk, der kan indtages dagligt, mens sukkerholdige fødevarer, æg og fjerkræ vises ugentlig i den typiske Asiatiske kost og rødt kød, der bliver spist mere end én gang per måned.

Forebyggelse Af Kræft

Lavere niveauer af visse kræftformer, der er forbundet med de Asiatiske kost, noter University of California San Francisco. Fytoøstrogener i soja produkter kan give hormon-balance-og antioxidante egenskaber, og høje forbrug af fisk indeholder sunde omega-3 fedtsyrer, der hæmmer nogle former for kræft. Også, grøn te, en fast bestanddel i den Asiatiske kost, og generøse mængder af frugt og grøntsager tilbyde antioxidanter og kræft-bekæmpelse af phytonutrients. En undersøgelse offentliggjort i februar 2009 nummer af tidsskriftet "Molekylær Ernæring og fødevareteknologi Research" fundet, at den traditionelle Japanske kost kan hjælpe med at beskytte mod prostatakræft. Den Japanske kost er høj i fisk og soja produkter, som begge indeholder hovedsageligt flerumættede fedtstoffer, og i vid udstrækning undgår rødt kød, som har et højt indhold af mættet fedt og kan øge prostata cancer risiko.

Natto og Hjerne Sundhed

En Japansk fermenteret soja produkt kaldet natto, en klæbrig, høj-protein morgenmad korte, kan hjælpe med at beskytte hjernen, i henhold til Fn ' s University. Et enzym, der findes i den klæbrige natto tråde, der kaldes nattokinase, forhindrer dannelse af blodpropper, bemærker Dr. Anthony G. Payne, der er medforfatter af bogen "Sundhedsmæssige Fordele af Vitamin K2: En Revolutionerende Naturlige Behandling for Hjerte-Sygdom og Tab af Knoglemasse." Nattokinase kan også hjælpe med at sænke blodtrykket, ifølge en undersøgelse offentliggjort i August 2008 i tidsskriftet "Hypertension Forskning." I undersøgelsen, at deltagerne tog nattokinase kosttilskud til 8 uger. Resultaterne viste en gennemsnitlig reduktion af 5.55 mmHg i systolisk blodtryk, kan den øverste række af blodtryk ratio, hvilket svarer til trykket i arterierne i hjertet sammentrækning. Nattokinase tilskud sænket diastolisk blodtryk, lavere antal af blodtryk ratio, der angiver trykket i arterierne i hjertet afslapning, ved at 2.84 mmHg.

Tang

Høje niveauer af tang forbrug i de Asiatiske kost kan mindske risikoen for metabolisk syndrom, en gruppe af faktorer, der, når der forekommer sammen, øge risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes Type 2, ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2009 udgave af "Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition." I den undersøgelse, Ecuadorianske frivillige med symptomer på metabolisk syndrom spiste en kost, suppleret med 4 gram tang per dag -- det beløb, der typisk forbruges af mennesker i Japan. Efter en måned på tang-suppleret kost, taljemål faldet i kvinder og blodtryk faldt i de fleste af deltagerne. Forskerne konkluderede, at tang forbrug, kan der i en del, for den lave forekomst af metabolisk syndrom hos personer, der indtager en Japansk kost.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære