Sund Kost >> Kost

Kosten Fakta om Bananer

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret juli 20, 2017

Bananer er verdens mest populære frugt. Ifølge Iowa Institut for folkesundhed, den gennemsnitlige person spiser 33 kilo bananer om året. I modsætning til populær tro, banan - "tree" er egentlig ikke et træ, men snarere en kæmpe urt – verdens største urt, i virkeligheden. Uanset om du vælger bananer, for deres smag eller deres næringsstoffer, du laver en beslutning, der er godt for din sundhed.

Kalium

Bananer er en af de rigeste kilder af kalium i kosten. En mellemstor banan giver 422 milligram af kalium. Det er næsten 10% af en voksens daglige kalium behov 4,700 milligram.

Kalium er en elektrolyt, så det spiller en rolle i alle elektriske aktivitet i din krop. Kalium hjælper med at opretholde en normal hjertefunktion, spiller en rolle for muskel sammentrækning og bidrager til fordøjelses sundhed. Kalium styrer også syre-base balancen i kroppen og giver din krop til at bruge kulhydrater.

Fiber

En mellemstor banan indeholder 3 gram fiber, som er omkring 12 procent af den anbefalede daglige værdi. En af de mest bemærkelsesværdige funktioner i fiber er dens rolle i tarm sundhed. Spise høj-fiber fødevarer holder din afføring regelmæssig og reducerer din risiko for at udvikle mave-problemer, som diverticulitis og hæmorider. Fiber også bidrager til vægttab, hjælper med at sænke kolesterol og holder blodsukkeret stabilt, hvilket reducerer din risiko for at udvikle Type 2-diabetes.

Andre Ydelser

Bananer er lav i fedt og natrium og give andre vitaminer og mineraler, såsom vitamin A, vitamin C, magnesium og fosfor. Bananer er en perfekt snack til atleter, fordi de giver en balance af kulhydrater, simple sukkerarter og kostfibre, der kan give hurtig energi og samtidig holde dig fuld.

Valg og Lagring

Bananer modner efter høst. Når du vælger en banan, vælge en, der er lidt grøn på stilken og tip. Dette indikerer, at bananer er næsten moden og klar til at spise. Bananer skal være fast og viser ingen tegn på blå mærker, såsom brune områder på huden. Umodne bananer skal opbevares ved stuetemperatur. Du kan gemme modne bananer i køleskab i op til to uger, efter at de Producere for Bedre Sundhed Foundation.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære