Sund Kost >> Kost

Kost til Alkoholikere

Når du er ved at komme fra en afhængighed til alkohol, din krop er blevet udsultet af visse næringsstoffer og overmættede med en bred vifte af toksiner. Din krop vil sandsynligvis også mindre i stand til korrekt gemme og nedbryde næringsstoffer. Derudover, har du sikkert vænnet sig til en uregelmæssig spise tidsplan og dårlig kost. I recovery, fokus på de sunde fødevarer, der er nødvendig for at genoprette din krop.

Udtømning af Næringsstoffer

Vitamin B-6, thiamin og folat er den mest almindelige næringsstoffer tabt med misbrug af alkohol, ifølge MedlinePlus. Når du ikke får nok af disse vigtige næringsstoffer, der kan være alvorlige konsekvenser, herunder anæmi og forskellige neurologiske problemer. Overskydende forbrug af alkohol også fører til tab af fedt-opløselige vitaminer, der er afgørende for et godt helbred. For eksempel, for meget alkohol påvirker kroppens evne til at konvertere A-vitamin til dets aktive form, fordi denne proces kræver, at de samme enzymer at nedbryde alkohol.

Genvinde Tabte Næringsstoffer

Mens det er altid klogt at rådføre sig med en professionel om den bedste kost for dig i recovery, kan du starte med at fokusere på fødevarer, der vil hjælpe med at erstatte næringsstoffer tabt. Du bør indarbejde thiamin, B-6 og folat i din daglige kost, som din krop ikke gemme dem. Gode kilder til thiamin omfatter grøntsager, frugt, æg, hele korn brød. Vitamin B-6 er fundet i svin, fjerkræ og fisk, i tillæg til mange af de kilder af thiamin. Folat findes i mange grønne grøntsager, som broccoli, spinat eller ærter. Kvinder bør tage calcium kosttilskud som en del af deres recovery som et stort alkoholforbrug øger risikoen for osteoporose -- selv kvinder, der ikke drikker, er på et meget højere risiko for denne knogle-svækkelse sygdom end mænd er.

Genvinde Fedt-Opløselige Vitaminer

Du kan finde D-vitamin i visse fødevarer, herunder berigede mælk og fedtet fisk, som sild; men D-vitamin, som primært kommer fra eksponering til solen. Kroppen har kun behov for en lille mængde af D-vitamin, men det er af afgørende betydning for at bevare et godt helbred. Spiser en lang række fødevarer, i recovery er en god måde at sikre, at du indgår A-vitamin i din kost, da det er til stede i mange forskellige fødevarer, herunder gulerødder, spinat, søde kartofler. E-Vitamin er en vigtig antioxidant, der bekæmper skadelige frie radikaler, som dannes i kroppen og beskytter andre nødvendige vitaminer, er til stede i vegetabilsk olie, samt frugter, grøntsager, nødder, nogle frø, og beriget korn.

Komponenter af Recovery-Processen

Alkoholisme fører også til en mangel af gavnlige aminosyrer, som S-adenosylmethionin (SAM). Aminosyrer som SAM er nødvendige for, at leveren til at neutralisere virkningerne af frie radikaler, der er resultat af kroppen metabolisering af alkohol. Disse frie radikaler kan føre til celledød og mere alvorlige sygdomme som skrumpelever. Bedre ernæring kan genoprette kroppens behov for aminosyrer. De virkninger af alkohol medfører også et tab af kulhydrat opbevaring i kroppen, hvilket kan resultere i sukker trang. Alkoholikere bør holde forbruget af sukker i ind for at undgå yderligere sundhedsmæssige komplikationer og overveje sundere kilder til deres søde cravings, såsom frugt. Alkoholikere bør også se en sundhedsperson at afgøre, om de har skader på lang sigt. Alkoholisk leversygdom, en førende dødsårsag i de mere avancerede faser, kunne kræve en mere omfattende behandling end den, der fokuserer på at erstatte næringsstoffer tabt.

Om Forfatteren

Alissa Fleck er en medvirkende skribent for flere af fællesskabets aviser i New York City. Hun skriver boganmeldelser for et online-magasin, og er vært for en månedlig læsning-serien. Fleck har også interneret i et litterært agentur og arbejdede som et universitet, undervisningsassistent. Hun har en B. A. i engelsk og en M. F. A. i kreativ skrivning.

Foto Credits

  • Digital Vision./Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære