Sund Kost >> Kost

Kost til Høje triglyceridniveauer

Fedt tjener vigtige funktioner i din krop, lige fra at give energi til at beskytte organer og hjælper nerver fungerer korrekt. Men, overskydende fedt, herunder triglycerider, give sundhedsmæssige problemer. Behandling til lavere niveauer af triglycerider begynder med livsstilsændringer. Et vigtigt første skridt er følgende kostråd, der begrænser visse fødevarer og hjælpe dig med at opretholde en sund vægt.

Definition

Når du indtager flere kalorier, end din krop har brug for de ekstra kalorier omdannes til fedt, de såkaldte triglycerider. Høje niveauer af triglycerider, der cirkulerer i blodet bidrage til hærdning af arterierne, øge din risiko for at få et hjerteanfald eller et slagtilfælde og kan forårsage betændelse i bugspytkirtlen. Andre årsager til det høje triglycerider omfatter diabetes, alkoholisme, nyresvigt og til visse medikamenter, såsom beta-blokkere, p-piller, vanddrivende medicin og steroider.

Kalorier og Vægt

At tabe bare 5 til 10 pounds hjælper med at sænke niveauet af triglycerider. Selv hvis du ikke har brug for at tabe sig, er det vigtigt at overvåge antallet af kalorier, du spiser hver dag, fordi ekstra kalorier omdannet til triglycerider. Optimal daglig kalorieindtag, afhænger af den enkelte persons køn, alder, vægt og aktivitetsniveau. Konsultere din læge for at få en nøjagtig beregning af dit daglige kalorie behov.

Kulhydrater

Kulhydrater findes som simple sukkerarter og komplekse kulhydrater. De fleste af dine kulhydrater skal komme fra de komplekse kulhydrater findes i fuldkorn, grøntsager, bælgfrugter og frugt, fordi de leverer betydelige ernæringsmæssige værdi og fiber sammen med energi fra kalorier. Simple sukkerarter har ingen ernæringsmæssige fordele, og de bidrager til høje triglycerider. Vælg sukker-fri drikkevarer og desserter, eller begrænse dit indtag af slik, chokolade, bagværk, is, sødet korn og andre søde sager. Naturligt forekommende sukkerarter, såsom honning, frugt og juice, og produkter lavet af hvidt mel, påvirker også triglycerider. Dagligt sukker indtag ikke bør overstige 8 procent af de samlede kalorier. Der oversætter til 24 gram, hvis du spiser 1,600 kalorier om dagen og 40 gram for en 2,000 kalorie-en-dag kost.

Fedt

Fedt i kosten øger niveauet af triglycerider. Mættet fedt, kolesterol, fedt og transfedt tilføje til problemet ved yderligere at øge din risiko for hjerte-kar-sygdom. Begrænse den samlede fedt indtag ikke mere end 35 procent af din samlede daglige kalorier, begrænse mættet fedt til 7 procent af den daglige kalorier, og ikke spise mere end 200 mg kolesterol hver dag. Reducere usunde fedt ved at begrænse rødt kød, ost, æg og mælk. I stedet vælger fjerkræ, fisk, magert kød og fedtfattige mejeriprodukter. Øge din indtagelse af omega-3 fedtsyrer, fordi de lavere triglycerider. Du får omega-3 fra laks, ørred, tun, valnødder, hørfrø og flydende vegetabilske olier, såsom soja, majs, tidsel, raps -, oliven-og solsikkeolie.

Alkohol

At drikke alkoholiske drikkevarer øger niveauet af triglycerider og ikke bare på grund af kalorier. Når du drikker alkohol, leveren giver første prioritet til at rense det ud af dit system. Dette betyder, at omsætning af næringsstoffer, bremser og mængden af fedtstoffer i blodet stiger. Det er bedst at undgå alkohol, hvis du har brug for til at sænke triglycerider.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

  • sprøde kager med sukker billede af Maria Brzostowska fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære