Sund Kost >> Kost

Diabetikere & Pasta

Skrevet af Courtney Winston; Opdateret November 21, 2018

De fleste personer med diabetes er bange for at de store italienske måltid, simpelthen på grund af pasta er infamt højt indhold af kulhydrater. Ikke desto mindre, med ordentlig måltid planlægning, pasta kan sikkert indarbejdet i en diabetisk diæt. Det vigtigste er at begrænse den del størrelse og for at vælge en pasta lavet af høj-fiber hele korn.

Diabetes og Kulhydrater

Personer, som lever med Type 1-og Type 2-diabetes skal overvåge deres kulhydrat indtag med henblik på at kontrollere deres blodsukker. For stort indtag af kulhydrater kan føre til hyperglykæmi, eller forhøjet blodsukker. Når en persons blod sukker kører højt i en længere periode, kan det føre til andre medicinske komplikationer, såsom kompromitteret syn og nyresygdom. For at undgå hyperglykæmi og tilknyttede sygdomme, diabetikere bør moderat, men ikke fjerne deres indtag af kulhydrat-holdige fødevarer, såsom pasta.

Indhold af kulhydrater i Pasta

Som medlem af korn fødevarer gruppe, pasta indeholder en betydelig mængde af stivelse, et kompleks form af kulhydrat. En diabetisk servering af pasta er 1/3 kop kogt pasta, eller hvad der svarer til 15 gram kulhydrat. En servering af pasta indeholder også fibre, et andet kompleks kulhydrat, der hjælper med at kontrollere blodsukkeret. Hel-hvede pasta, der indeholder flest fibre: cirka 3 til 5 gram kostfibre per portion.

At indarbejde Pasta i en Sund Diabetes Diæt

Ifølge American Diabetes Association, de fleste diabetikere kan forbruge 45 til 60 gram kulhydrater pr måltid. Som en carbohydate-holdige fødevarer, pasta er sikkert at indtage, når en diabetisk diæt, men fordi 1/3 kop svarer til 15 gram kulhydrat, mængden af pasta i et måltid, bør ikke overstige 1 kop, eller 45 gram kulhydrat. Yderligere saucer, såsom marinara og Alfredo indeholder minimale mængder af kulhydrat, 1 kop af pasta med sauce vil ikke overstige kulhydrat grænser for et måltid. Når man spiser en pasta-baseret måltid, diabetikere bør undgå andre carbohydrat-holdige fødevarer, såsom brød, frugt og desserter, fordi de allerede har opfyldt deres kulhydrat grænser med pasta. I stedet, de kan skabe balance pasta med ikke-stivelsesholdige grøntsager og magert kød.

Hele Korn og Low-Carb Pasta

Fødevare producenter producere en bred vifte af hele korn og low-carb pasta, som er velegnede for personer med diabetes. Når man ser for en diabetiker-venligt pasta i supermarkedet, så personer med diabetes skal først se til pastaretter, der er annonceret som hele korn og højt fiberindhold. Tilsvarende low-carb pasta er også gode valg for dem med diabetes, så længe de ikke indeholder tilsat sukker eller sirup. De hele korn og low-carb pasta bør have et minimum af 3 til 5 gram kostfibre per portion ifølge mærkaten.

Om Forfatteren

Dr. Courtney Winston er en registreret/autoriseret diætist, certificeret diabetes pædagog og den offentlige sundhed pædagog. Hun har en Master of Public Health fra University of North Carolina i Chapel Hill og hendes ph.d. - grad fra University of Texas Health Science Center. Dr. Winston blev anerkendt i 2012 med Academy of Nutrition and Dietetics ny Leder i Diætetik Award for staten Californien.

ADVERT

Mest populære