Sund Kost >> Kost

Diabetisk Opdelt-Plade Måltider

Du behøver ikke at tælle kulhydrater eller følge et glykæmisk indeks kost, hvis du er diabetiker. The American Diabetes Association tilbyder en anden mulighed, kaldet Opret Din Tallerken. En undersøgelse offentliggjort i "Forebyggelse af Kronisk Sygdom" i januar 2007 fandt, at 86 99 procent af deltagerne kunne korrekt at planlægge måltider efter at lære denne metode i en serie af fire klasser. Metoden indebærer at dividere din tallerken og fyld hvert afsnit med den passende type af fødevarer, hvilket gør det en enkel måde at planlægge dine måltider i hjemmet og væk fra hjemmet.

Grøntsager

Fyld halvdelen af din tallerken med ikke-stivelsesholdige grøntsager. Disse grøntsager indeholder fibre til at hjælpe med at fylde dig op, men ikke indeholder mange kulhydrater, så de ikke medfører store stigninger i dit blod sukker niveauer. Dette kan omfatte enten kogte eller rå grøntsager. Gode muligheder omfatter sne ærter, broccoli, peberfrugt, champignon, salat, spinat, gulerødder, tomater, rødbeder, agurk, grønne bønner, blomkål og hvidkål. Formål at få en blanding af forskelligt farvede grøntsager hele dagen, som grøntsager i forskellige farver giver forskellige næringsstoffer.

Proteiner

Protein-rige fødevarer som fisk, skaldyr, æg, magert kød, fjerkræ uden skind, tofu eller fedtfattig ost bør fylde en fjerdedel af din tallerken. Vælg udskæringer af kød, der er lavt indhold af mættet fedt, og fjern synligt fedt. Ost tæller som et protein mad i stedet for et mejeri fødevarer, som nogle mennesker har svært ved at huske. De fleste vegetariske proteinkilder tæller som stivelsesholdige fødevarer, når de planlægger diabetisk opdelt-plade måltider, så denne metode er bedre for mennesker, der spiser mindst nogle former for animalske protein.

Stivelse

Den sidste fjerdedel af din tallerken skal indeholde stivelsesholdige fødevarer. Mængden af kulhydrater, der er indeholdt i denne del af pladen vil give dig nok kulhydrater, uden at det skaber en stor effekt på dit blodsukker, fordi du spiser dem sammen med protein og ikke-stivelsesholdige grøntsager. Dette omfatter hele korn, ris, pasta, korn, popcorn og stivelsesholdige grøntsager, såsom kartofler, bønner, majs, ærter, vinter squash og søde kartofler. Grænse raffineret korn, som fibrene i fuldkorn hjælper med at kontrollere dit blod sukker og raffineret korn er mere tilbøjelige til at forårsage stigninger i blod-sukker niveauer.

Mejeriprodukter og Frugt

Afslutte dit måltid med en 1/2-cup servering af frugt og et glas mælk eller en 6-ounce beholder yoghurt. Undgå frugt på dåse pakket i tungt sirup, vælger i stedet frugt pakket i juice eller frisk eller frossen frugt. Forbruge en række forskellige frugter til at maksimere dit indtag af næringsstoffer.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære