Sund Kost >> Ernæring

Hvordan til at Afgøre, Hvor Meget Vand at Drikke

Vand er et vigtigt næringsstof for den menneskelige krop; hver kroppen har brug for vand for at fungere. Det er vigtigt at tage i nok vand for at undgå dehydrering. Alvorlig mangel på væske kan føre til døden, og selv mild dehydrering kan oprette symptomer såsom et fald i energi-niveauer og en følelse af træthed. Der er dog ingen aktuelle konsensus om, hvad der er det relevante indtag af vand krav for optimal sundhed.

Genopfyldning

Den menneskelige krop mister vand regelmæssigt gennem vandladning, sved, afføring og respiration. Det vand, du spiser, er brugt til at genopbygge dette tab. Ud over vand, de fleste andre drikkevarer, undtagen dem, der indeholder alkohol, og alle fødevarer, der indeholder vand, tæller med i din daglige væskeindtag.

Indtagelse Formel

Mange af de nuværende væske indtag formler er baseret på køn og kropsvægt. Runner ' s World anbefaler følgende formel for moderat aktive voksne: kropsvægt x .35 = mandlige krav i fluid ounces; kropsvægt x .31 = female krav i fluid ounces. MayoClinic.com tyder på, at hvis du motionerer eller er aktiv på anden måde, der giver sved på panden, øge dit indtag af vand fra omkring 1,5 til 2,5 kopper. Hvis du er engagere sig i intens motion, som varer i mere end en time, kan du nødt til at øge det ved endnu mere. Men de personer, der kræver den største stigning i væske indtag, som maratonløbere, bør ikke drikke mere end 27 ounces i en time.

Tilstrækkelig Indtagelse Niveau for Væsker

En anden standard for væske indtag blev udviklet ved Institute of Medicine. Dette agentur har set dagligt passende indtag (AI) for væsker. AI for voksne mænd er bestemt til at være 3 liter, hvilket er ca 13 kopper. For voksne kvinder, AI blev sat på 2,2 liter, ca 9 kopper om dagen. Dette omfatter alle væsker og fødevarer, der indeholder vand og er beregnet til voksne i god sundhed i tempererede klimaer. Denne mængde kan være anderledes afhængigt af faktorer såsom din fysiske aktivitetsniveau; højere aktivitet kræver en stigning i væsker. Varmt eller fugtigt klima og høje højder kan kræve, at du til at tage mere vand. Hvis du sveder meget, lider af visse sygdomme, eller er gravid eller ammende, kan du også nødt til at justere dit indtag opad. Omvendt, visse sygdomme, der påvirker nyrer eller binyrer funktion kan kræve, at et fald i væske forbrug. For at finde en bestemt forventede daglige væske krav, kan du finde indtag af vand lommeregnere online, som giver dig mulighed for at indtaste din vægt og køn. Disse må ikke tage andre faktorer i betragtning, så husk at justere baseret på din detaljerne.

Tips

Hvis du normalt ikke føler sig tørstig og du producere ca 6.3 kopper eller flere af lys gul eller farveløs urin en dag, du er sandsynligvis at tage i nok væske. Hvis du er bekymret for, om dit indtag niveau, konsultere din læge eller en diætist. Men nogle nemme tips, der kan hjælpe dig med at sikre tilstrækkelig hydrering, uden at det kræver et kontor besøg omfatte følgende: drik vand eller andre drikkevarer med måltiderne og mellem måltiderne; drikke vand før, under og efter træning; check din urin farve for at gøre sikker på, at det ikke er mørk i farven og drikke når du er tørstig.

Om Forfatteren

Ellen Topness har været rådgiver på området mental sundhed i mere end 25 år. Hun har en Master of Arts i rådgivning. Gennem hele sin karriere, Topness har nydt at skrive artikler, digte og vignetter til fornøjelse. Hun har også udgivet en ny bog, "A Natural Disaster: at Lære at Overleve Mig selv."

Foto Credits

  • vand splash - flaske og vand i et øjebliks billede af Stasys Eidiejus fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære