Sund Kost >> Kost

Hvordan til at Bestemme Fødevarer Følsomheder Forårsager Oppustethed

Skrevet af Erica Kannall; Opdateret December 27, 2018

God observation og tålmodighed vil hjælpe dig med at identificere irriterende fødevarer følsomheder at medføre oppustethed. Abdominal oppustethed, er ofte forårsaget af en ophobning af gas i tarmkanalen. Fødevarer følsomheder føre til forkert fordøjelse og ufordøjet mad i tyktarmen, som føre til, at produktionen af gas og oppustethed. En mad-følsomhed, eller intolerance, som kan fremkalde lignende symptomer, som en fødevare allergi, men vil ikke udløser en immunologisk reaktion på den måde en allergi, som gør. Den manglende immunforsvar betyder, at en læge kan ikke være i stand til at diagnosticere en mad følsomhed.

Journaling fødeindtagelse til at Bestemme Følsomhed

Tegne en lodret linje ned midt i en notebook-side, kan det opdeles i en højre og venstre sektion.

Optag alt hvad du spiser, ved hvert måltid eller mellemmåltid hele dagen i den venstre kolonne i din notebook-side. Sørg for at notere tidspunkt på dagen, du har spist den mad og den del størrelse af mad.

Registrere alle mave-symptomer i kolonnen til højre på samme notebook side og bemærk også den tid af dagen ved udbruddet af symptomer. Et eksempel kan sige "2:00 pm -- 1/4 kop af peanuts" i venstre kolonne og "3:30 pm -- gas og oppustethed" i højre kolonne.

Gennemgå din indtagelse af mad og mave symptomer dagligt for at identificere mønstre. Hvis et mønster, der opstår, som en oppustet fornemmelse et par timer efter at have spist en bestemt fødevare, er dette sandsynligvis den mad, du er følsomme over for. Hvis oppustethed sker efter visse måltider eller kombinationer af mad, for en liste over alle de fødevarer, måltider indeholder og identificere de fælles ingredienser. Ingredienser til fælles er, at alle de fødevarer, du kan være følsomme over for.

Fjerne en potentiel fødevarer bestemt i trin fire helt fra din kost i mindst 10 dage, samtidig med at spore, indtagelse af mad og mave symptomer. Hvis alle symptomer af oppustethed er løst, har du fastslået, at den mad, du er følsomme over for. Hvis ikke, skal du fortsætte til trin seks.

Gentag trin fem, så mange gange som nødvendigt, indtil alle fødevarer, der er bestemt i trin fire har været individuelt elimineret. Hvis der ikke er produceret fra trin et til seks, fortsætte til afsnit to til at fjerne de store allergener fra din kost.

Fjerne Store Allergener

Vælg en af de otte vigtigste allergener at fjerne fra din kost første. Den store fødevarer allergener er mælk, æg, fisk, skaldyr, træ, nødder, jordnødder, hvede og sojabønner.

Helt undgå alle fødevarer, der indeholder allergener, som du valgte til mindst 10 dage, samtidig med at spore din indtagelse af mad og mave symptomer. Hvis oppustethed løser, er det allergen, du er følsomme over for. Hvis oppustethed ikke bliver løst, skal du gå videre til trin tre.

Vælg et andet allergen at fjerne fra din kost i mindst 10 dage, mens tracking indtagelse af mad og mave symptomer. Den første allergen elimineret, kan dog optages i din kost på dette punkt. Hvis oppustethed løser, er det allergen, du er følsomme over for. Hvis oppustethed ikke bliver løst, skal du gentage dette trin, indtil alle de store allergener har været prøvet.

Se din sundhedspleje udbyder, hvis du ikke er i stand til at bestemme den mad, du er følsomme over for.

Ting, Du Bliver Nødt

  • Notebook

  • Pen eller blyant

Tip

Det er vigtigt at fjerne kun én mad på et tidspunkt. Hvis du fjerne de to fødevarer, der på en gang og oppustethed er løst, vil du ikke vide, hvilken af de to fødevarer skyldes oppustethed. Ifølge National Institutes of Health, abdominal oppustethed kan også være forårsaget ved at sluge luft, når du spiser eller drikker, fra overspisning, forstoppelse eller vægtøgning. Nogle kulhydrater, der almindeligvis findes i bønner er ufordøjelige og gære i fordøjelseskanalen forårsage gas og potentielt forårsager oppustethed. Det fordøjelsesbesvær betyder ikke, at du er allergisk over for bønner, men du kan med fordel tage et fordøjelsesfremmende enzym supplement, når du spiser grøntsager.

Advarsel

Hvis din oppustethed ikke løse efter afskaffelse kost, se din læge for at udelukke mere alvorlige sundhedsmæssige problem.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

ADVERT

Mest populære