Sund Kost >> Ernæring

Hvordan til at Bestemme Kulhydrater på Mad Pakker

Skrevet af Lauryn Muller; Opdateret December 27, 2018

Den Ernæring, Mærkning og Lov om Uddannelse af 1990 mandater, at de fleste emballerede fødevarer og drikkevarer, der giver et Ernæring Fakta etiketten. Mærkaten er beregnet til at hjælpe dig med at træffe informerede og sunde valg; det giver oplysninger om de næringsstoffer en bestemt fødevare indeholder, herunder fedt, protein og kulhydrat indhold. Ikke kun fødevarer mærket giver dig det samlede indhold af kulhydrater i en fødevare, er det også en liste over kostfibre og sukker indhold. For mennesker med diabetes eller andre personer, der er kulhydrat tælle, denne information er afgørende.

Kulhydrater

Kulhydrater giver dig den energi, din krop har brug for til at holde ud. Alle nedbryde kulhydrater til glukose, som kroppen kan bruge som en umiddelbar energi kilde eller gemme i din lever og muskler til senere. Frugt, grøntsager, brød, korn, gryn, mælk og mejeriprodukter, såvel som kager, cookies og sukker-sødet drikkevarer, der indeholder kulhydrater. Det er dog ikke alle kulhydrater er skabt lige. Du bør optage næringsstof-tætte kulhydrat valg i din kost og begrænse dit indtag af fødevarer med tilsat sukker under behandlingen. Mærkaten kan hjælpe dig med at afgøre, hvilke fødevarer der er de mest næringsstof-tætte valg.

Ernæring Fakta Label

Mærkaten er placeret på ydersiden af emballerede fødevarer og drikkevarer. Kig på både de betjener størrelse og antallet af portioner per container, der er angivet øverst på mærkaten, når bestemmelse af indhold af kulhydrater i din mad. Det samlede indhold af kulhydrater pr servering er anført længere nede på etiketten. Når du finder den samlede kulhydrat linje, skal du rulle til højre for at finde gram kulhydrater pr servering. Hvis du spiser mere end en portion, du har brug for at justere gram kulhydrat i overensstemmelse hermed. For eksempel, hvis du spiser to portioner, er du nødt til at fordoble gram kulhydrat, der er anført på etiketten.

Kostfibre og Netto Kulhydrater

Kostfibre i maden er indrykket og angivet direkte under den samlede kulhydrat linje. Den gram kostfibre er allerede inkluderet i gram kulhydrater, der er opført på fødevarer mærket. Frugt, grøntsager, fuldkorn, og bønner er alle gode kilder til kostfibre, som du bør spise 25 til 30 gram per dag.

Mad pakker kan også reklamere for den "netto kulhydrater" af en bestemt fødevare, som producenterne typisk bruger til at henvise til de kulhydrater, der er tilbage efter fradrag af fibre og sukker alkoholer i en bestemt fødevare. Der er imidlertid ingen juridisk definition af begrebet "netto kulhydrater", og hverken FDA eller American Diabetes Association støtter brugen af "netto kulhydrater" for madplaner. Desuden, en fødevare, der forherliger lave "netto kulhydrater" er ikke nødvendigvis lav i kalorier og kan ikke være et passende valg for vægtkontrol. Stick med hjælp af de oplysninger, der er anført på mærkaten, samt listen over ingredienser, snarere end "netto kulhydrater" til bestemmelse af indhold af kulhydrater i fødevarer.

Sukker

Den gram sukker er angivet direkte under den fiber på mærkaten. Som fiber, gram sukker er allerede inkluderet i gram kulhydrater. Ser man kun på gram sukker, en fødevare indeholder ikke identificere, om det sukker, der er naturligt eller tilsat under behandling. Naturligt forekommende sukkerarter findes i fødevarer, der er en vigtig del af en sund kost som frugt, mælk, grøntsager og visse kornsorter, der henviser til, at tilsat sukker er typisk tilføjet til emballerede fødevarer og drikkevarer under behandlingen for at øge smag eller bevare dem. Overdreven indtagelse af fødevarer med højt indhold af tilsat sukker kan fortrænge mere nærende mad valg, der fører til utilstrækkelig indtagelse af vitaminer og mineraler

Du bør også begrænse dit indtag af tilsat sukker, da de kan øge din risiko for caries, vægtøgning, og forhøjede triglycerider. American Heart Association guidelines anbefaler, at kvinder bør indtage mere end 100 kalorier, eller 24 gram, fra tilsat sukker om dagen, og mænd bør begrænse deres indtag til mere end 150 kalorier, eller 36 gram, fra tilsat sukker. At identificere, om en fødevare indeholder tilsat eller naturligt sukker, se på ingrediens-listen, der ligger i bunden af Ernæring Fakta panel. Husk også, at hvis en fødevare er mærket som sukker-dette betyder ikke nødvendigvis, at den ikke indeholder kulhydrater.

Ingredienser Liste

Ingredienserne er listet i faldende orden efter vægt, så denne kan hjælpe dig med at identificere, om en fødevare indeholder en masse eller bare en lille smule af en bestemt ingrediens. Tjekker ingredienslisten også kan hjælpe dig til at se for typer af kulhydrater, som du ønsker at begrænse eller undgå. For eksempel, kan det hjælpe dig med at identificere, om det sukker, der er anført på mærkaten er tilsat eller naturligt forekommende sukker. Ingredienser som sukker, agave nektar, honning, high-fructose corn syrup, og dextrose angive fødevarer indeholder tilsat sukker. Ingredienslisten også hjælper dig med at identificere, om maden indeholder sundt kulhydrat kilder, såsom hele hvede mel og havregryn.

Om Forfatteren

Lauryn Muller er en registreret diætist, der begyndte at skrive professionelt i 2010. Hendes arbejde har optrådt i forskellige online-publikationer. Hun modtog en Bachelor of Science i neurovidenskab fra College of William and Mary og hendes Master of Science i ernæring og diætetik fra New York University.

ADVERT

Mest populære