Sund Kost >> Ernæring

Hvad der Nedbryder Vitamin D3 hos Voksne?

D-Vitamin kan tages som et supplement eller indtages som en del af din daglige kost. Din krop også naturligt syntetiserer det, når din hud er udsat for direkte sollys. Et vigtigt næringsstof, D-vitamin hjælper kroppen med at absorbere mere calcium og dermed bidrage til at knogle sundhed. Lav eller reduceret niveau af D-vitamin i dit system kan være et resultat af en række faktorer, herunder alder og hudfarve.

Hud Farve

Personer med mørkere farvet hud har en mere vanskelig tid at producere D-vitamin-3, og deres organer ikke kan generere nok til at opfylde de daglige behov for mellem 600 og 800 enkelte enheder per dag. Hvis du er bekymret om din evne til at producere tilstrækkeligt med D-vitamin for din krop, kan du tale med din læge for at se, om du bør overveje at tage et supplement.

Din Alder

Jo mere du alder, jo sværere bliver det for din krop til at producere D-vitamin-3 fra solen. Dette er en naturlig følge af en aldrende, men problemet forværres af det faktum, at D-vitamin krav er højere, når du alder. Den anbefalede daglige mængde for personer over 70 år stiger til 800 enkelte enheder. Det er også anbefales til dem over 50 år at indtage mere D-vitamin til at opveje mulighederne for udvikling af osteoporose.

Miljømæssige Faktorer

Miljømæssige faktorer er lige så forskellige som smog og dårlig sollys ledighed. Dem, der bor i det nordlige klimaer ikke har nok timer af sollys tilgængelig på visse tider af året, begrænser den mængde D-vitamin deres kroppe kan producere. I Usa, ifølge University of Maryland Medical Center, mennesker, der lever over Los Angeles-South Carolina latitude kan ikke få nok af solen i løbet af vintermånederne. Tilsvarende, hvis du bor i en høj smog eller overskyet område, kan du heller ikke får tilstrækkelige mængder af direkte sollys. For din krop til at producere D-vitamin gennem solen, der må ikke være nogen blokeringer mellem solens stråler og din hud, herunder lys, tøj og solcreme.

Komplikationer Med Medicin

Visse lægemidler nedsætter mængden af D-vitamin, din krop kan absorbere og fastholde. Hvis du tager antacida eller anti-beslaglæggelse medicin, og visse kolesterolsænkende medicin, herunder Colestyramin og Cholestipol, du kan nødt til at tage mere af vitamin D.

Om Forfatteren

Bethany Lalonde har været en professionel skribent siden 1997. Hun har udgivet for CBS Sundhed Ur, WebMD, "Ann Arbor Daily News" og "Entertainment Weekly." Hun har to masters fra University of Michigan, i diætetik og ernæring samt journalistik.

Foto Credits

  • Billeder.com/Fotos.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære