Sund Kost >> Sunde Måltider

Lækre Fødevarer, Der Er Lav på Fedt, Natrium Og Sukker

Skrevet af Anne Danahy ; Opdateret: 06 December, 2018

Ernæringseksperter anbefaler, at skære ned på fedt, salt og sukker, men slentre gennem gangene af enhver købmand, og det kunne synes som en umulig anmodning. De fleste dåse, pakket og frosne fødevarer er stærkt forarbejdede og omfatter rigelige mængder af tilsat fedt, natrium og sukker til at forbedre deres smag. At spise mindre af de tilsætningsstoffer, forsøge at gøre mere af dit shopping langs kanten af købmand, og vælg mere whole foods for at lave lækre måltider og snacks.

Start med Sunde Ingredienser

Hele fødevarer som frisk frugt og grøntsager, magert kød, herunder fjerkræ og fisk, og uforarbejdede korn produkter er alle naturligt lavt natrium, og de har ikke tilsat fedt eller sukker. Reduceret fedt mejeriprodukter som en procent mælk, fedt-fri yoghurt, æg og reduceret fedt ost er også gode muligheder for et sundt måltid ingredienser. Mens det kan være mere tidskrævende at forberede måltider fra hele fødevarer som disse, er payoff vil være friskere, sundere mad, der smager meget bedre end de mere forarbejdede færdigretter.

Morgenmad Derhjemme

Lave en hurtig og sund morgenmad, som spinat og champignon omelet eller usødet korn med friske bær, nødder og yoghurt får din fridag en lækker start. At udarbejde en enkel morgenmad fra bunden hver dag er sundere og meget lavere i fedt og natrium end at snuppe en morgenmad sandwich fra drive-through, og lavere i sukker end en doughnut eller bolle.

Spring Takeout

Hvis frokosten eller middagen er en burger, italiensk sub eller pizza, du får også en god portion salt og fedt. Bedre valgmuligheder omfatter et tyrkiet avocado sandwich med frugt eller rest grillet kylling med hele korn og grillede grøntsager salat.

Kontrollere mængden af fedt og salt i din middag ved griller eller steger dit kød eller fisk, og krydre det med citron, frisk hvidløg og friske krydderurter. I stedet for høje natrium pakket ris eller nudler blander sig, eksperimentere med hele kerner som quinoa eller spelt, og kog dem i lav-natrium kylling materiel krydret med løg og urter.

Hjemmelavet Snacks

Mens de kan smage godt og være nem, de fleste emballerede snacks og slik er store kilder til fedt, sukker og salt. Snarere end snacking på store-købte kartofler eller tortilla chips, prøv hjemmelavet pita chips fra frisk pita brød. Et let drys af krydderurter og havsalt gør dem lækre og du kan styre salt.

Bagværk og is er særligt højt indhold af fedt og sukker. I stedet for at splurging på dem, at erstatte den friske frugt, der er naturligt sød. For en lækker vinsmagning dessert eller sød behandle, gør en parfait ud af frisk frugt, græsk yoghurt og müsli. Frosne vindruer og chokolade dyppede jordbær er andre søde sager uden en masse tilsat sukker.

Endelig, hvis du drikker sødet sodavand, en meget lavere sukker mulighed er frugtsmag seltzer vand med blot et stænk af frugt juice, citron eller lime.

Om Forfatteren

Anne Danahy er en Boston-baserede RD/ernæringsekspert, der rådgiver enkeltpersoner og grupper, og skriver om sund kost til wellness-og sygdomsbekæmpelse. Hun har en Bachelor of Arts fra University of Notre Dame, og en Master of Science i fødevarer og ernæring fra Framingham State University i Massachusetts.

ADVERT

Mest populære