Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Definitionerne af de Samlede Kulhydrater Og Andre Kulhydrater?

Skrevet af Courtney Winston; Opdateret 17 December 2018

Når du læser en næringsdeklarationen, linjen "total kulhydrater" omfatter alle former for kulhydrat, der findes i mad eller drikke. Total kulhydrater består af flere næringsstoffer, herunder kostfibre, sukkerarter og stivelse. Hver af disse typer af kulhydrater er afgørende for en tilstrækkelig energi-indtag og generelle sundhed, selv om overdreven indtagelse af nogle af disse kulhydrater, ligesom alle andre makronæringsstoffer, kan have uønskede bivirkninger.

Samlede og Andre Kulhydrater

Når du læser ernæring etiketter, total kulhydrat er opført omkring halvvejs ned etiketten, lige under natrium indhold. Total kulhydrater er angivet med fed skrift, fordi de er en af de tre vigtigste makronæringsstoffer. Nedenfor total kulhydrater er kostfibre og sukker. Kostfibre og sukker er to typer af kulhydrater, og de bidrager til det samlede indhold af kulhydrater med et element. Bemærk, at stivelse er en anden type af kulhydrat, som ikke er opført på ernæring etiketter.

Kostfibre

Kostfibre er en af de næringsstoffer, som bidrager til det samlede indhold af kulhydrater af en mad eller drikke. I modsætning til stivelse eller sukker, kostfibre kun bidrager med en lille antallet af kalorier til kosten som helhed, fordi det ikke kan fordøjes eller absorberes fra mave-tarmkanalen. Der er to typer af kostfibre: opløselige og uopløselige. Opløselige fibre hjælper med at sænke kolesterolindholdet i blodet, og uopløselige fibre hjælper med tarmfunktion.

Sukker

Sukker er også en del af den samlede kulhydrater findes i fødevarer og drikkevarer. Mens sukkerarter, såsom high fructose corn syrup eller sukkerrør saft, der kan tilsættes til fødevarer under behandling, andre sukkerarter kan der naturligt findes i fødevarer. For eksempel, laktose er et almindeligt sukker, der findes i mejeriprodukter, og fruktose er en almindelig sukker, der findes i frugt og grøntsager. Som sådan, når man læser ernæring etiketter for mejeriprodukter, frugt og grøntsager, vil du muligvis bemærke, at en stor del af den samlede kulhydrater kommer fra sukker.

Stivelse

Mens ikke specifikt er anført på næringsdeklarationen, stivelse udgør en stor del af den samlede kulhydrater, der forbruges. Fordi stivelse er et plante-baseret molekyle, kosten stivelse findes primært i vegetabilske-baserede fødevarer. Brød, pasta, ris og tortillas er alle gode kilder til stivelse. Grøntsager så som ærter, majs og kartofler, der også indeholder stivelse, og så gøre bønner og bælgfrugter. Hele korn stivelse, eller stivelse, som ikke er blevet forarbejdet eller raffineret, har tendens til at have de højeste ernæringsmæssige værdi. Således, når du vælger stivelsesholdige fødevarer, så prøv at vælg fuldkorn muligheder, såsom hele korn brød eller majs tortillas over den raffinerede alternativer såsom hvidt brød eller mel tortillas.

Om Forfatteren

Dr. Courtney Winston er en registreret/autoriseret diætist, certificeret diabetes pædagog og den offentlige sundhed pædagog. Hun har en Master of Public Health fra University of North Carolina i Chapel Hill og hendes ph.d. - grad fra University of Texas Health Science Center. Dr. Winston blev anerkendt i 2012 med Academy of Nutrition and Dietetics ny Leder i Diætetik Award for staten Californien.

ADVERT

Mest populære