Sund Kost >> Ernæring

Definitionen af Gluten

Ordet gluten er overalt. Medierne fremhæver problemer med gluten intolerance og cøliaki og fremmer en gluten-fri kost som en kur for alt fra migræne til fedme. I svar, restauranter tilbyder gluten-frit valg på deres menuer, og købmandsforretninger reserve hele salen til glutenfri produkter. Gluten er blot et lille protein, der findes i korn som hvede, byg og rug, men det skaber en masse hype.

Protein

Et protein består af aminosyrer, der er kendt som byggesten af protein, der er bundet sammen af obligationer kaldet peptid bindinger. Proteiner kan også indeholde andre komponenter som kulstof, brint-og ilt-atomer, svovl og fosfor. Gluten hører til en gruppe proteiner, der kaldes prolamins, og det består af to proteinerne gliadin og glutenin.

Gluten i Dejen

Hvede og andre korn, der indeholder gluten, der bruges til at lave dej til pasta, kiks og brød. Gluten giver dejen karakteristiske elastiske egenskaber. Den våde dej skabt ved at blande melet med vand og andre råvarer former stabil kæder, der gør dejen elastisk. Denne elasticitet tillader dejen at strække og gør det muligt at holde de gasser, der skabes af gæren, så dejen kan hæve sig; en proces, der er nødvendige for at gøre bryde dej let og luftig.

Gluten i Naturen

Det korn, der ikke producerer gluten til at give os brød, der har en glat endnu en sej konsistens. I naturen, endosperm af korn, der er defineret som den inderste del af det korn, frø, der indeholder de næringsstoffer, udskiller gluten til at fungere som et lager, molekyle for carbon, nitrogen og svovl, korn behov for støtte til spiring og vækst.

Problemer med Gluten

I den typiske Amerikanske kost, gluten, der er forbrugt ved næsten hvert måltid. I tillæg til blot om enhver type af bagværk, fra brød til kager, du spiser gluten i saucer, dressinger, frokost, kød og meget mere. Selv de mange medikamenter, der indeholder gluten. Nogle mennesker udvikler en gluten følsomhed eller intolerance, der kan udvikle sig til cøliaki, som opstår, når forbruget af gluten udløser et immunrespons i tarmene, der kan skade slimhinden i tyndtarmen, og hæmmer optagelsen af næringsstoffer. Gluten intolerance kan føre til andre sundhedsmæssige forhold såsom arthritis, depression, kramper og hududslæt. Den eneste behandling er at begrænse eller undgå indtagelse af gluten, der gør gluten-fri kost et must for nogle mennesker.

Om Forfatteren

Stephanie Chandler er en freelance skribent, hvis kandidatuddannelse i biomedicinsk videnskab og over 15 års erfaring i den videnskabelige og farmaceutiske erhverv give hende, med den viden at bidrage til sundhedsmæssige emner. Chandler har skrevet til virksomheder og små virksomheder siden 1991. Ud over at skrive videnskabelige artikler og procedurer, hendes artikler er publiceret på Overstock.com og andre hjemmesider.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære