Sund Kost >> Kost

Hvad Falder LDL?

Skrevet af Amy Huang; Opdateret juli 20, 2017

Selv om hjertesygdomme er den førende dødsårsag i Usa, der er et par forholdsregler, du kan tage for at hjælpe med at nedsætte din risiko for at udvikle hjertesygdom. Høje niveauer af low-density lipoprotein, eller LDL, kan øge din risiko for hjertesygdomme. Mens der er nogle risikofaktorer for hjertesygdom, kan du ikke ændre sig, såsom genetik og alder, kan du vælge at foretage langsigtede ændringer i din kost og livsstil, der vil bidrage til at sænke LDL-niveauer.

Hvad er LDL?

LDL er typisk omtalt som "dårlige" kolesterol. Højt LDL er en risikofaktor for hjerte-kar-sygdom, fordi det bidrager til opbygningen af fede indskud inde i dine arterier. American Heart Association definerer en LDL-mindre end 100 milligram per deciliter som optimal og LDL større end 160 milligram per deciliter så højt.

Vælg Sunde Fedtstoffer

Mættet fedt og transfedtsyrer kan hæve dit LDL. Mættet fedt findes i smør, svinefedt, bagværk, marbeled kød og fuldfede mejeriprodukter. Transfedtsyrer findes i emballerede produkter, såsom cookies og kager. For at reducere mættet fedt, erstatning raps olie for smør, når du laver mad, skal du vælge magre udskæringer af kød og vælg fedtfattige eller fedtfri mejeriprodukter. For at mindske transfedtsyrer, sørg for, at den ingrediens listen ikke indeholder hydrogeneret olie.

Sundere fedt muligheder omfatter monoumættede og flerumættede fedtsyrer. Valnødder, hørfrø, olivenolie og rapsolie er gode eksempler på umættede fedtstoffer. Fede fisk, såsom vilde laks, også indeholder en særlig type af umættede fedt kaldes omega-3 fedtsyrer, som kan hjælpe med at reducere din risiko for hjertesygdomme.

At Styre Din Vægt

Overvægt er forbundet med en højere LDL-niveauet, øge din samlede risiko for hjerte-kar-sygdom. Endnu en 5 til 10 procent vægttab kan have en stor indvirkning på din samlede lipid profil. Ved at foretage ændringer i kosten, såsom at øge din frugt, grøntsager og fuldkorn indtag, kan du langsomt med at opnå en sund vægt, som nedsætter din risiko for hjerte-kar-sygdom. Hvis du har en betydelig mængde af vægt til at tabe sigte for 1 til 2 pounds af vægttab per uge.

Være Aktiv Hele Dagen

Mens kosten spiller en stor rolle i dit kolesterolniveau, fysisk aktivitet kan også hjælpe med at beskytte dit hjerte for hjerte-kar-sygdom. Omfatter mindst 30 minutters moderat motion om dagen. Det behøver ikke at være alt på én gang, og det behøver ikke at være i fitnesscenter eller fitnesscenter. Du kan medtage tre 10-minutters gåture i din dag, eller vælger at tage trappen i stedet for elevatoren.

Om Forfatteren

Amy Huang er en registreret diætist med erfaring inden for ernæring forskning og patientbehandling. Hun holder bachelor ' s grader i ernæring videnskab og den offentlige sundhed, og fik sin Master of Public Health ved University of California, Berkeley. Huang afsluttede sin diætetik uddannelse på National Institutes of Health.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære