Sund Kost >> Ernæring

Er Dato Frugt er Godt eller Dårligt for Hjertet?

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret November 28, 2018

Når det kommer til at holde dit hjerte sundt, hvad du spiser spiller en stor rolle. Som en frugt fyldt med næringsstoffer, der er gode for dit hjerte, datoer træffe et godt valg for en hjerte-venlig kostplan. Men fordi de er en tørret frugt, dadler er en koncentreret kilde til kalorier, så du ønsker at være forsigtig med hvor mange datoer du spise for at holde din vægt i skak. Alt for mange kalorier fra enhver kilde, som fører til vægtøgning, hvilket ikke er godt for dit hjerte.

Tip

Dato frugt indeholder næringsstoffer, der er gode for dit hjerte. Men da de er en koncentreret kilde til kalorier, så prøv ikke at spise hele din taske af datoer ved et møde.

Holde Dit Blodtryk Ned

Lavt natrium og rig på kalium, datoer gøre et godt valg, hvis du har for højt blodtryk. Fire koncerter er i det væsentlige natrium gratis og indeholder næsten 700 milligram af kalium -, møde-25 procent af den daglige værdi. Kalium hjælper med at sænke blodtrykket ved at hjælpe med at skubbe natrium fra din krop og lette spændingen i dine blodkar. American Heart Association anbefaler, at du spiser mere kalium rige fødevarer som datoer for hjerte sundhed.

Fyldt Med Fiber

Spise mere fiber-rige fødevarer, der også hjælper med at holde dit hjerte i tip-top form. Fire datoer have 6 gram fiber, møde mere end 30 procent af dit daglige værdi, de Fleste af fiber i datoer er i form af uopløselige fibre, som er den type fibre, der tilføjer bulk til afføring til at hjælpe med at forhindre forstoppelse. Som en fyldemiddel, de uopløselige fibre i datoer hjælper du føler dig fuld, som hjælper med vægtkontrol. Og bevare en sund vægt er vigtig, når det kommer til hjerte sundhed.

Antioxidant Beskyttelse

Som tørret frugt, dadler er en koncentreret kilde af antioxidanter, som er næringsstoffer, som beskytter dine celler mod skader fra frie radikaler. Mennesker, der spiser fødevarer rige på antioxidanter har lavere satser for hjerte-karsygdomme. Datoer også indeholde anti-inflammatoriske egenskaber, som beskytter mod hjertesygdomme ved at reducere kronisk betændelse i kroppen.

Vær Forsigtig Med Kalorier

Datoer kan være rig på næringsstoffer og mættende fibre, men som en tørret frugt, de er en koncentreret kilde til kalorier. Fire udstenede datoer er næsten 270 kalorier. For perspektiv, en hel kop af druer, der har omkring 60 kalorier, mens en tørret dato har omkring 65 kalorier. Datoer kan være sunde, men spiser flere kalorier, end du forbrænder, uanset hvor de kommer fra, fører til vægt gevinst. Overvægt bevirker, at din hjertet til at arbejde hårdere.

For at holde kalorier i ind på dit hjerte-sund kost, sætte dine fire datoer i en skål og læg resten væk. Eller, hugge dine datoer og tilføje dem til din salat eller korn skål for en strejf af sødme i en lavere kalorieindhold skål.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære